28 Aralık 2021 - Salı

YÜREĞİR BELEDİYESİ VE REKLAM ANLAYIŞI!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
214 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

‘Veren eli alan el görmemeli’ diyerek bilir, buna inanırız. Yapılan hayır ve hasanetlerden kimsenin haberdar olmaması gerekir. Hatta daha ileriye gideyim. Eğer yardım yaptığınız kişiler kimsesiz ise bu çocukları hiç ama hiç reklam etmemek gerekiyor.

Ben bunu bilir, buna inanırım. Gelin görün ki, Yüreğir Belediyesi buna inanmıyor!

Şimdi Yüreğir Belediyesi’nde arkadaşlarımız bana kızacaklar. Hiç önemli değil. Ben uyarımı yapayım da onlar bana kızabildikleri kadar kızsınlar!

6 gün önce Yüreğir Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı. Bu açıklama, fotoğraflarıyla birlikte gazetelerin haber merkezlerine gönderildi.

Haberde belediye, Türk Kızılay, İHH ile birlikte ilçedeki 150 YETİM ÇOCUĞA mont, gıda kolisi yardım desteğinde bulunduğunu ifade ediyor.

Yani Belediye Başkanı da açıklamada ‘Yetimlerin kendisi için önemli olduğunu’ söylüyor.

Yardım yapılan yetim çocukların fotoğrafları ile bülten tamamlanıp basın kuruluşlarına gönderiliyor.

Hani veren eli alan el görmeyecekti!

Bırakın görmeyi siz fotoğraflarıyla birlikte tüm Türkiye’ye gösterdiniz!

Böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Sayın Fatih Kocaispir’in de bu konuda hassas olduğunu düşünüyorum. Nasıl olmuş da böyle bir fotoğrafın yayınlanmasına izin vermiş. Onu halen anlayamadım.

Kızılay ve İHH, sanırım bu yardımların ulaşmasında paydaşlar. Yani asıl yardımı yapan belediye olsa gerekir. Diğer kuruluşlar paydaş olarak yer alıyorlar. Haliyle bülteni yayınlayan belediye ve diğer iki kuruluş bülten yayınlanıp gazetede yer alınca haberdar oluyor.

Belki ben kendi açımdan olayı yorumlayarak hassas davranıyorum! Belki ben yanlışım! Belki böyle olması gerekiyor!

Bilemiyorum artık. Ancak benim açımdan baktığımda olay buradan böyle gözüküyor. Yetim çocukların yetimliğini o küçük yaşta Türkiye’ye lanse etmek, onların yetimliğini tesciller gibi davranmak hiç ama hiç doğru değil diyerek düşünüyorum.

Bu nedenle de Sayın Kocaispir’i ve belediyesini buradan uyarmış olalım. Bu vesile ile tüm kamu kurum ve kuruluşları da bilgilendirmiş, uyarmış olalım!

 Belediyenin reklam yapabileceği birçok hizmet alanı varken yetimler üzerinden reklamı seçmek bana göre kimseye yarar getirmez. Aksine zarar getirir…

Uyarımızı böylelikle yapmış olalım ve yeni hizmet bültenlerini beklediğimizi belirterek kolaylıklar dileyelim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları