11 Nisan 2022 - Pazartesi

FİLLER TEPİŞİYOR OLAN ÇİMENLERE OLUYOR!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
187 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İktidar ile muhalefetin siyasi çekişmesinde olan Adana halkına oluyor. Çileyi Adana halkı çekiyor. Siyasiler de oturup bu olup biteni izliyorlar.

Kimin haklı olduğunu tartışacak değilim. Kim haklı olursa olsun bu insanların çile çekmesine vesile olan sizlersiniz. Yani siyasiler olarak sorumlu sizlersiniz.

Dün Adana’da garip bir olay yaşandı. Otoyol bağlantı yollarının kapatılmasından söz ediyorum.

Sorunun bu hale getirilmesinin sebebi ‘protokol’ olarak açıklanıyor.  Adana Büyükşehir Belediyesince Türkmenbaşı otoyol bağlantısı açıldı ancak önceki dönem yapılan protokol gereği yeni otoyol bağlantı yolunun açılmasına istinaden Kasım Ener - Alparslan Türkeş ve Tellidere - Mavi Bulvar otoyol bağlantıları dün Karayolları tarafından kapatıldı.

Birisi açıyor, diğeri kapatıyor. Olan yurttaşa oluyor. Tepkilerini dışa vurmakla görevli olan sürücülerin ne düşündüklerini, neler söylediklerini burada dile getirmek dahi istemiyorum.

Bu yanlış kararın ardından otoyol bağlantı yolunda giriş çıkışlar bariyerle kapatılırken kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sinirler katlanarak arttı. İnsanlar kimi akıllarına getirmiş ise ona sanırım içlerinden gereğini yaptılar! Yolun kapatılmasından habersiz olan sürücüler uygulamaya tepki gösterdi.

Tepki gösterdiler diyorum. Tepkilerinde de tamamen haklılar.

Bir şehrin ulaşım sorunu varsa, bunu çözmekle görevli olanların da birbirleriyle koordineli bir şekilde hareket etmeleri gerekir.

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin sorunun çözümü için Karayolları ile görüşmelere devam ettiğini öğrendim.

Hizmeti kim yaparsa yapsın kurumların birbirlerine kolaylıklar sağlaması gerekir. Koordine eksikliğine girmek marifet olmamalı!

Filler tepişiyor olan çimenlere oluyor!

Bizim üzerimizde tepinmenin de âlemi yok vallahi…

Bu ay toplanacak olan Adana Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda konunun mecliste gündeme getirileceğini tahmin ediyorum. Konuşmacılar kendi pencerelerinden bakarak siyasi duruşlarına göre olaya yaklaşacaklar. Sonrası malum…

İktidar partisine mensup belediyeye Hükümetin bakış açısı ile muhalefete mensup belediyeye aynı Hükümetin bakış açısının ‘siyasi tavır’ noktasında olup ayırt edilecek niteliğe büründürülmesi hiç ama hiç doğru değil. Bu tespitim tüm kurum ve kuruluşlar için geçerli.

İktidar partili belediye başkanı iktidarın il başkanı, bakanı gibi konularda halka müjde verebilecek kadar siyaseti belediyelerine alet edebilme hakkını kendini görüyor bu şehirde. Devletin yetkilisi kalmamış gibi her konuda siyasi rant devşirmenin telaşında olmakla sanıyorlar ki ilelebet belediye başkanlığı makamında oturacaklar.

Oysaki asıl marifet kendi belediyende başarılı olman ve halkına vereceğin müjdelerin kendi icraatlarında olmalıdır.

Dedik ya, filler tepişiyor olan çimenlere oluyor.

Otoban bağlantısının kapatılmasından mağdur olan ve tepki gösteren Adanalı yurttaş da oturup her olup biteni iyi izlemeli ve kendilerine yetki verildiği an gereğini de yapmalıdır.

Ümit ederim ki bu mağduriyet tez elden çözülür.

Sorunu çözsünler de ne şekilde çözer iseler çözsünler.

Yoksa…

Bu insanlar sizlere iyi demeyecekler, bilmiş olun…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları