24 Ağustos 2021 - Salı

MİLLİ EĞİTİM İNCELEME BAŞLATMALI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
337 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana İl Milli Eğitim Müdürü ile yerel basının diyalogları konusunda bir fikir yürütmem gerekir ise ‘Çok kopuk’ diyerek yanıt verebilirim. Geçmiş yıllardaki Milli Eğitim ile basın arasındaki ilişkileri değerlendirince bu yanıtı vermek durumunda kaldım.

Elbette herkes kendi işini yapacak. Diyalogların iyi olması tercih edilendir. Tercihlerde kişilere ve kurumlara göre değişir. Biz kendi işimizi yapalım ve bugün Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Gaziköy Lisesi’ndeki önemli olayları buradan dile getirerek müdürlük yetkililerinin konuya acilen el atmaları gerektiğini vurgulayalım.

Gaziköy, Kozan’ın önceki yıllarda nahiyesi şimdileri ise mahallesi olan bir yer. Burada bir Okul Müdür Yardımcısı öğretmenimiz var. Adı Aziz Kayacı.

Bu öğretmen arkadaştan Gaziköy halkının ciddi anlamda şikâyetleri var. Öğrencilere 1 liraya maske sattığı, velileri arayarak borç para istediği iddia ediliyor.

Kozan’da gazeteci meslektaşımız Türkeş Manga bizlere bazı bilgiler aktarıp bakınız Aziz Kayacı ile ilgili neler söyledi.

 “Geçtiğimiz kış aylarında gece geç saatlerinde okul müdür yardımcısı Aziz Kaya’nın gece sokakta dolaştığını gördüm. Hayrola diye sordum. Okulda görevliyle tartıştığını ve okulda yatmasını istemediğini belirtti. Kalacak yerim yok dedi. Kendisini birkaç gün evimde misafir ettim.

Sonradan telefonla para isteme fasılları başladı. Sürekli birkaç haftalığına emanet para istedi. Daha sonra öğrendiğimde birçok öğrenci velisinden bu şekilde emanet borç para alıyormuş. Hatta çok iyi bildiğim ekonomik durumları zayıf bir aileden 3 bin TL istemiş. Onlarda hocam imkânımız yok biz zor geçiniyoruz deyince ya bin liranızda mı yok? Siz bin lira ayarlayın kalanını başka yerden bulayım demiş.

Gaziköy Lisesine gelmeden önce de Kozan’da görev yaptığı okulda bazı öğretmen arkadaşlarından da bu şekilde para aldığını ve geri ödemediğini duyduk.

Okulumuz çok mükemmel ağaçlarla çevrili bir eğitim kurumu idi. Tayini çıkıp giden eski lise müdürü ile ağaçların seyredilmesi kararını aldırdılar fakat kesim için gelen ekiplere okulda tek bir çöp kalmayacak şekilde kesim yaptırdılar.

Kesilen ağaçlar da okulun ihata duvarını komple yıktı. Okulun fiziki görünümü çok kötü duruma geldi. Cazibesi kalmadı bu yüzden 6 aylık bir çalışma ile okulun duvarlarını Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılmasını sağladım. Artık ağaçlar olmadığı için teneffüs saatlerinde sıcağın altında oturacak, gölgelenecek hiçbir yerleri olmayan öğrencilerimiz için de 15 metre uzunluğunda beş metre genişliğinde büyük bir kamelya yaptım.

Biz Gaziköylü öğrenci velileri olarak okulumuzu görsel olarak yeniden canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Yönetici konumundaki müdür yardımcısından bu gelen rahatsızlık nedeniyle Gaziköy’de bazı gelişmeler yaşanmaya başlamış. Bunun arkasının da gelme ihtimali yüksek. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdülüğü’nün konuyla ilgili acilen soruşturma açarak sıkıntıyı çözmesi gerekiyor.

6 Eylül’de okullar açılacak. Rahatsızlığın devam etmesi demek, beraberinde bazı olumsuzlukların da gelmesi demektir, okula bu olumsuzluğun yansıması demektir.

İl Milli Eğitim Müdürünün konudan haberinin olduğunu düşünüyorum. Eğer yok ise de biz haber etmiş olalım. Gaziköy Lisesi’ne acilen bir el atın diyorum.

Gelişmeleri de yakından takip ettiğimizin altını çizelim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları