20 Mayıs 2023 - Cumartesi

BELEDİYE BAŞKANLARI KENDİLERİNİ TEST ETMİŞ OLDU

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
127 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün Türkiye sandık başına gitti. Aynı zamanda Anneler Günü’ydü seçim günü… Bu vesile ile tüm okuyucularımızın Anneler Günü’nü kutlamak isterim.

Sabahın erken saatlerinde sandık başında insanlar yerlerini alıp ‘vatandaşlık görevini’ yerine getirmenin heyecanını yaşadılar. Yüreğir Ortaokulu’ndaki oy kullandığım sandıkta ilk oyu kullanan kişi ben oldum. Açılışı yapmış olduk bir adet.

İlk saatlerde özellikle 40 ile 60 yaş grubundaki yurttaşların oy kullanmak için sandık başında yer aldıklarına tanıklık ettim. Aslında sandığa gelip oy kullanacak olan her yurttaşın kime oy vereceğini kararlaştırdığını da oradaki izlenimlerde görmüş oldum.

Kararsızlık diye bir ortamı görmedim. Kime oy vereceğini bilen seçmen, ifadeleriyle yakın arkadaşlarını da ikna etme gibi sözlerle seçim değerlendirmesini hemen orada yapmaya başlamışlardı bile!

Seçimin sonuçlarının nasıl şekillenip sonuçların ne olacağını bilmeden yani sandıkların sonuçlarını görmeden bu yazıyı kaleme almış olduğum için seçim sonuçlarını kentimiz adına yarın değerlendirmek istiyorum.

Bugün ise belediye başkanlarının bu seçimde kendilerini test ettiklerine değinip nasıl bir seçime doğru yol aldıklarını da buradan görmelerinin gerektiğine işaret etmek istiyorum.

Şimdi belediye başkanlarımız ‘bu genel seçimdir’ diyerek yerel seçim ile genel seçimin aynı istikamette ilerlemeyeceğini söyleyebilirler. Lakin ortada duran bir gerçek var ki, ilçesinin belediye başkanının ve onu yönettiği ilçenin hizmetlerine bakarak insanların bugün sandığa giderken etkilendiklerini de gördüğümüz söyleyebilirim.

Daha önce CHP’ye asla oy vermeyip son seçimde Zeydan Karalar’a oy verip (çeşitli nedenlerle) tercihini kullananların bugün Karalar konusunda ‘asla oyumu vermem’ diyerek sohbet ortamlarında yer aldıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Zeydan Karalar’ın da bu konuda kendisini çek etmesinin kendi adına yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Kendi seçim bölgem olan Yüreğir’de ise Fatih Kocaispir’in yönetim şeklinden rahatsızlık duyanların varlığına rastladım seçim döneminde. CHP’ye oy verme alışkanlığında olan Yüreğirli birçok yurttaşın son seçimde Kocaispir’e oy verdiklerini ben kendi adıma tanıklık ettiğim için bu istikametteki insanların da Kocaispir konusunda eleştiriler getirmeye başladıklarını gördüğümü de bu vesile ile dile getirmiş olayım.

Demem odur ki, milletvekilliği genel seçimleri belediye başkanlarına ders olmalıdır. Yüzde 10’luk kısmını milletvekili listesi ve Cumhurbaşkanı adayına göre şekillendirdiğini kabul ettiğimiz seçmenin geri kalan yüzde 90’lık kısmı yerel seçimde sandığa gittiğinde eleştirdiği isimlere oy vermeyecek kadar net duruş sergiliyorlar.

Bu benim değerlendirmem. Elbette katılan olur, katılmayan olur. Saygı duyarım. Belediye başkanlarımız kendilerine bir iyilik yapmak istiyorsalar öncelikle ‘tarafsız gözle yaklaşan isimlerle oturup gidişatlarını bir değerlendirsinler’ derim.

Tavsiyemdir. Seçimlerin vatana ve millete hayırlar getirmesini diliyorum.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları