03 Kasım 2023 - Cuma

BİTMEYEN BAKIM VE ONARIM!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
124 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız şu günlerde muasır medeniyetler seviyesine çıkmak hayalinde olan Türkiye’nin Adana şehrinde yaşanan ve insanları bıktıran, bezdiren bir uygulamadan bugün sizlere söz edeceğim.

Elektrik idaresini özelleştirmenin ne kadar olumsuz bir uygulama olduğunu bizlere yaşatan Enerjisa’dan bahsedeceğim sizlere.

Her 15 günde bir bakım ve onarım yapılacağı gerekçe gösterilerek elektrik kesiminin mimarı olan Enerjisa!

Bitmeyen bakım ve onarımla hafta içinde ve hafta sonunda 8 ile 10 saat arasında elektrik kesintileri yaşanıyor Yüreğir ilçesinde. Bakım ve onarımın bu kadar sıklıkla ve her hafta yapılıyor olmasını ben kendi adıma anlayamadım bir türlü.

118’e ulaştığınızda karşınıza bir bant kaydı çıkıyor. Bekle ki size yanıt versinler. ‘Planlı kesintiler yapılacak yerler’ diye başlayan bant kaydını dinledikten sonra çıldırıyorsunuz.

Elektriğiniz kesik. Her şeyden mağdursunuz. Kesinti sonrasında elektrik yeniden verildiğinde aşırı elektrik yüklenmesi nedeniyle elektrikli ev aletleriniz yanıyor.

Enerjisa size ‘arıza yaptığını belgeleyin’ diye başlayan cümlenin arkasından zararlarınızı karşılayacaklarını söylüyor.  Sizin elektrikli ev aletleriniz yandığında önce mağdur oluyorsunuz. Sonra servis çağırarak uğraşıyorsunuz. Elektrikli ev aletlerinizin yanmasını belgeledikten sonra bir de Enerjisa’yı ikna etmeye çalışıyorsunuz.

Bu kadar çile karşısında ‘lanet olsun’ diyerek uğraşmıyorsunuz!

Vatandaşın çilesi maalesef bütün bunlar.

Bakım ve onarımın sürekli gerçekleşmemesi için yatırımı yaparak alt yapınızı güçlendireceksiniz. O vakit 100. Yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti’nde bunlar yaşanmaz.

Ne kadar yazarsak yazalım, görevli konumundaki isimler de kendilerinin ellerinden gelen bir şey olmadığını düşünerek bizlerin yazdıklarını okuyup geçiyorlar.

Nasıl olsa Enerjisa para kazanmaya devam ediyor!

Kimin umurunda vatandaşın mağduriyeti!

Böyle mi olmalı?

Hayır…

Bunu özelleştirme yaparak enerji sektörüne özel sektöre devir edenler zamanında böyle olacağını öngöremediler mi?

Öngördüler ama… Aması var işin özünde…

Enerjisa’dan bıktık,  usandık. Sizi bilmem ama biz yurttaş olarak Enerjisa’dan hiç ama hiç memnun değiliz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları