19 Ağustos 2021 - Perşembe

KOCAİSPİR'İN YERİNDE OLSAM

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 6 dk.
265 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yüreğir Belediyesi’nin Kültür Müdürü iken Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine de bakmakla görevlendirilen Osman Nuri Ünsal’ın sosyal medya hesabında Atatürk’e yönelik ifadeleri Adana’nın gündemi oldu.

Müdür Bey, “Atam sen rahat uyu. Sakın uyanma. Ülkeyi daha yeni toparladık” ifadesinin altında yatan ana tema aslında açık ve net olarak belli…

Bu ifade çok çirkin, yakışık almayan ifadelerdir. Kimsenin savunacak durumu olmamalı bu ifadeleri.

Paylaşımına tepkiler de çığ gibi büyüyerek geldi ve ilk olarak CHP, “Atatürk kırmızı çizgimizdir” açıklaması ile ilgili kişi hakkında bir basın toplantısı düzenleyerek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar.

Gelişmenin içeriği bir adet bunlar…

Fatih Kocaispir, insani ilişkileri yerli yerinde olan bir siyasetçi. Yüreğir’de kişiliği ile seçim kazanan isimdi. Yüreğir’de ikamet eden ve yerel seçimlerde kendisine oy veren, taraf ve etrafımızdaki kişilere de oy vermeleri ile telkinde bulunan bir seçmenim kendi adıma.

Kocaispir’i ‘Yüreğir’e yakışır ve sorunlarını çözer’ umuduyla başkanlık koltuğuna oturtan seçmenler arasında çok yakından bildiğim için CHP’li seçmenlerde var. Kendi partilerinin adaylarının HDP’ye ve sol fraksiyonlara yakınlığından dolayı CHP’li olup AK Parti’nin adayı olan Fatih Kocaispir’e oy veren insanlar da mevcut Yüreğir’de.

Sayın Kocaispir bunu çok yakından bilen bir isim. Dolayısıyla Kocaispir sadece AK Parti ve MHP’nin oyları ile seçilen bir isim değil özünde. Bunu öncelikle bilmek gerekiyor.

Hal böyle iken, Atatürk’e karşı sonsuz saygısı ve sevgisi olan Fatih Kocaispir’in atadığı bir müdürün bu saygısızlığı yapması da doğru olmayan, kabullenemeyen bir davranış. Bunu Kocaispir’in kendisinin de kabullenmemesi gerekiyor.

Olayın yaşanmasından sonra Fatih Kocaispir’in atadığı müdüre sahip çıkmak adına bir tavır sergilediğini görüyorum. Maalesef diyorum, bu davranış doğru olmadı Sayın Kocaispir.

Büyük emekler sarf ederek kazandığınız itibarı böylesine olaylar ile alaşağı etmeniz size zarar verir.

Büyükşehir Belediyesi’ne başkan olmayı düşünüyorsunuz. Çalışmalarınız da gayet iyi gidiyor. Atadığınız müdürde ne keramet var bilmiyorum ama kırmızı çizgileri aşan tavrına katlanarak sinenize çekmeniz, “geçmiş yıllarda atılan twitler ve sosyal paylaşımlar” diyerek olayı yatıştırmak, geçiştirmek, disiplin ile sınırlı tutarak konuyu ‘buzdolabına’ koymanız hiç doğru olmadı.

Atadığınız bu müdür arkadaş size ne kazandırdı, ne kazandıracak? Onu bilmiyorum ama çok şey kaybettirecek onu çok iyi biliyorum.

Ekibinizdeki insanlardan bir tanesi yaklaşımı ile eğer sahiplenmeniz söz konusu ile bu tür insanlardan ekip olmaz. Ben olsaydım sizin yerinize olayı bu kadar sancılı hale getirip belirsizlik içinde vakit kaybetmez, atadığım gibi onu görevinden alır başka bir yere pasif olarak verirdim.

Etrafında görünmesine izin vermezdim. İmam Hatip Lisesi çıkışlı bir insansınız. Sizden o kadar beklentiler yükseldi ki, böyle mide bulandıran davranışlar sonrasında insanların beklentilerini bilerek ya da bilmeyerek aşağıya çekmeye başladınız.

Kaldı ki bugüne kadar birçok müdür atadınız, atadığınız müdürü geri görevden aldınız. Tutmadınız yani…

Bu müdür konusundaki ısrarınızı da anlamış değilim.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevi bu anlayış ile bu tutum ve davranış ile yaklaşım ile götürülmez, götürülemez.

Basın kuruluşlarındaki dostlarınızı da kaybetmeye, karşınıza almaya başladınız. Radikal kararlar alan bir belediye başkanının bu olay karşısında sanki nutku tutulurmuş gibi hareket etmesinin de olumlu sonuçlar vermeyeceğine inanıyorum.

Ben olsaydım dedim ya yukarıdaki yazımda. İşte tam da bunu kastediyorum ve bıçak gibi keser atar, bu kadar tepkiyi de üzerime toplamazdım.

Müteakip defalar anlatmaya, izah etmeye çalıştığım gibi Yüreğir Belediyesi’ndeki ekibinizdeki insanların çalışma şeklinden, tutum ve davranışlarından Yüreğirlilerin, çalışanların çok memnun olmadıklarını yeri geldiğinde izah etmeye çalıştım. Kolay değil. Ekip kurmak, elinizdeki mevcut insanlar ile belediye yönetmek zor zanaat.

Gördüğüm kadarıyla kararları vermekte sizi zorlayan konular var. Sanki öyle hissediyorum. Bana buradan bakınca öyle geliyor.

Atatürk konusunda işlenen bu olumsuz davranışın karşılığında yapacağınız ‘Disiplin soruşturması açtım’ demek bana göre yasak savma niteliğinde.

Ben olsaydım dedim ya yukarıda. Kestirip atardım. Ama siz bunu yapmadınız, yapamadınız. Mevzuat hazretlerinden önce sizin duruşunuz bana göre daha önemliydi.

Umarım bir bildiğiniz vardır.

Lakin şunu da bir kenara lütfen not edin. Böyle davranmakla kaybeden siz olursunuz.

Dost acı söyler derler ya. Ben de onu yapayım.

Hal ve gidişat iyi iken, dışarıdan başkalarının bu gidişatı bozmasına gerek kalmadan ekibinizdeki insanlar gidişatı bozmaya başladı.

Hal ve gidişat kötü…

Yani bu konuda kırık nota doğru seyir ediyorsunuz. Bilesiniz istedim.

Ümit ederim ki siz haklı çıkarsınız. Lakin hiç ama hiç haklı çıkacak yola doğru direksiyon kırmadınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları