20 Kasım 2023 - Pazartesi

HEDEP ADANA'DA NASIL DAVRANACAK?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
131 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Her Adanalı yurttaşın merak ettiği soruydu bu HEDEP yerel seçimlerde Adana özelinde ne yapacak? Nasıl hareket edecek? Sorusu…

Elbette bu sorunun yanıtını direk birinci ağızdan HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç’tan almak gerekiyordu.

Dün basın toplantısında Sayın Oruç’a bu soruları yöneltip biraz detaya girmek zorunda kalarak karşılıklı soru cevap şeklinde ilerlemek durumunda kaldım.

Sayın Eş Genel Başkan Oruç, açık ve net konuştu. ‘Arka kapı diplomasisi yapmadan, açık ve net bizimle masaya oturan partilerle ittifak görüşmesini yaparız. Her olup bitenden halkın haberi olacak. Bizim seçmenimiz koşulsuz destek anlamındaki ittifak olayından rahatsız oldu’ diyerek açık tavırlarını ortaya koydu.

Sayın Oruç, iç muhasebelerini yaptıklarını ve parti olarak kendilerinin Doğu illerinde birinci ve ikinci parti oldukları yerlerde kendi adayları ile seçimlere gideceklerini söyledi.

Diğer Batı illerinde ise oturup siyasi partiler ile görüşecekler. Bu görüşmede şartlarını ortaya koyacaklar. Çıkan olumlu sonuca göre ittifak yapacaklar. Olmaz ise de seçimi kaybetme uğruna da olsa ittifak bazında ‘koşulsuz desteğe’ yanaşmayacaklar.

Ben Sayın Oruç’a, ‘İttifak sonrasında ortaya çıkacak sonuçlardan örnekler vererek yerel yöneticilerin bu konudaki U dönüşlerinin olabileceğini ve bu durumda neler yapacaklarını da merak ederek bir takım sorular yönelttim’

Sayın Oruç, varsayım üzerinden hareket adına bugün yanıt vermesinin doğru olmayacağını ve ileriki zamanda masaya oturmadan önce her konuyu resmi evrak üzerinde bağıtlayacaklarını söyleyerek ‘biz bir siyasi partiyiz’ diyerek de tavırlarının keskin olacağının mesajını verdi.

Adana özeline gelince, HEDEP Adana’da tek başına seçimi kazanamayacağına kanaat gelirse ittifak yapmak adına masaya oturabilecek. Masaya oturursa istekleri olacak. Bu istekleriyle de el yükseltecek.

Zeydan Karalar konusunda çok mutlu olmamışa benziyor HEDEP. Beklentiler yüksekti, alınan yanıtlar basit kaldı misali…

Bu kez koşullar farklı…

CHP ile Adana özelinde ittifak yapma ihtimallerinin de bu açıklamaların ışığında yüksek olduğunu htim. Ama Zeydan Karalar’a olan bir güvensizlikleri de yok değil.

Bunu ortadan kaldırabilirler mi?

Onu zaman gösterecek.

Zeydan Karalar, CHP’nin adayı olarak gösterilir mi?

Orası da ayrı bir konu…

Adana’da HEDEP’in isteklerine CHP’nin vereceği yanıt ne olur? Bu talepleri karşılama oranı ittifak yapmaya engel mi?

İşte bütün bunların yanıtını da ileriki günlerde alacağız.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları