15 Nisan 2022 - Cuma

AKİF AKAY YENİDEN ADAY OLACAK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
201 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Akay’ın hizmette 3.yılını tamamlamasının ardından yaptığı basın toplantısında ortaya koyduğu profil ile aktardığı bilgileri süzgecimden geçirdiğimde Sayın Akay’ın bir dönem daha belediye başkanlığı görevine talip olduğunu hissediyorum.

Sayın Akay’ın projelerinin hayata geçen kısımlarına baktığımda ‘üreten bir belediye’ konumunu görüyoruz. Bu üreten belediyecilik anlayışının maliyeti de elbette hiç küçümsenmeyecek nitelikte. Yani üretime geçebilmek adına bir yatırım yapılmış belediye adına.

Sayın Akay’dan sonra diyelim ki bir belediye başkanı geldi. ‘Ben üreten belediyecilik anlayışını benimsemiyorum’ diye düşündü ve tüm bu hizmetlerin devamını getirmedi.

O vakit ne olacak?

Bu sorunun yanıtını daha öncesinde Sayın Akay’a sormuştum. Sayın Akay’da ‘bizim ortaya koyduğumuz hizmetler, bir sonraki belediye başkanına maliyet getirip rahatsız olacak nitelikte değil. Artı değer katan hizmetler. Devam ettirmemesi için bir sebep yok. Aksine devam ettirmez ise kaybı olur. Onun için yapılan tüm yatırımlar araya gitmez’ şeklinde açıklama ile bana yanıt vermişti.

Buna da kendi adıma sevindim. Çünkü yanı başımızdaki bazı belediyelerde iki ayrı belediye başkanının aynı belediyede vazgeçip atıl duruma getirdiği onlarca hizmetleri yaşayarak gördük. Örneğin Yüreğir Belediyesi’nde…

Sayın Akay’ı ben ikinci kez belediye başkanı aday olma yolunda gördüm. Bunun içinde şimdiden hazırlık yaptığını hissediyorum. Belediye içindeki yapılanmalara baktığımızda, çalışma temposuna ve kurulan siyasete yönelik aktif kadrolara bakıldığında bunun emarelerini görüyorum.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra ortaya çıkacak olan siyasi tablo ne olur? Bu şekillenmeden CHP nasıl nasibini alır? CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunda kalır mı? Gider mi? Kalırsa belediye başkan adaylarının belirlenmesi yöntemi nasıl gerçekleşir? Kalmaz ise Kılıçdaroğlu sonrasında nasıl bir genel merkez şekillenmesi oluşur ve adaylar nasıl belirlenir? İşte bu gibi  soruların yanıtı bulunmadan Sayın Akay’ın veya başkaca bir CHP’li belediye başkanın yeniden aday olması konusunda fazlaca yorum yapmak çok sağlıklı olmayabilir.

Lakin bütün bu soruların yanıtı bilinmez olsa da ortada duran bir gerçek var ki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar ile Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Akay arasında birbirlerini isteme konusunda iki ayrı kutup olduklarını düşünüyorum. Tıpkı siyah ile beyaz gibi… Yani gri noktaları yok.

Yani Sayın Zeydan Karalar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez aday yapıldığında ki kesinlikle yapılacak. Bunda bir sıkıntı yok. Zeydan Bey aday yapıldığında Seyhan’ın adayının yeniden Akif Akay Bey olmasını isteyecek mi? Zeydan Bey, Akif Akay’ı aday olarak görmek istemeyip yerine bir isim önerdiğinde gücü yetip genel merkez bazında bu önerdiği adayı Seyhan’a monte edebilecek mi?

Genel merkezin ve Adana’nın belediye başkan adayı olacak isimlere yaklaşımı ve aday belirleme kriterlerinin de etkili olacağı o mevsimle ilgili deli sorulara şimdilik bir nokta koyarak Akif Akay Beyin ikinci kez aday olmasının Seyhan adına elzem olup olmadığı sorusuna yanıt aramak gerekir ise;

Hizmetin devamı adına, Seyhan’da başlayan hizmet hamlesinin de Seyhanlı insanlara ulaşması adına bence Sayın Akay’ın ikinci kez aday olmasının gerekliliğine inanıyorum. Seyhan’da CHP’nin parti olarak baskın olduğundan hareketle AK Parti ve MHP’nin adayının her seçim döneminde CHP’nin gerisinde kaldığını da yaşayarak gördüğümüz için Seyhan’da CHP’nin veya Sayın Akay’ın yeniden seçim kazanmasında birinci faktörün parti içindeki iç huzur iklimimin etkili olacağı kanaatindeyim.

Yani Sayın Akay, parti içinde iç huzur iklimi ile seçimlere girerse yeniden seçimi kazanmada sıkıntı yaşamaz. Ama parti içinde iç huzur iklimi oluşmaz ise o vakit büyük sıkıntılar yaşar. Sanırım bu sıkıntıları yaşamamak adına da şimdiden bütün hazırlıklar yapılıyor.

Sayın Akay’a ve ekibine başarılar dileyelim. Allah kolaylıklar versin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları