17 Ağustos 2023 - Perşembe

AKİF AKAY'IN HASSASİYETİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
168 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki yıl önce asgari ücretlerin açıklandığında bir açıklama yaparak CHP’li belediyelerin asgari ücretin üzerinde maaş vermelerinin talimatını vermişti. Bu talimata o tarihte tüm belediye başkanları parti politikaları gereğince uydular.

Sonraları bu talimat askıya alındı!

Askıya alındı diyorum, çünkü çoğu belediye bu talimata uymadı ve gereğini yapmadı. Asgari ücretin üzerinde maaş vermedi. Bazı belediyeler de uyanıklık yaparak ek ödemelerle asgari ücretin üzerine çıkan maaşları sanki artış vermiş gibi gösterdiler!

Seyhan Belediyesi ise bu talimatı harfiyen yerine getiren belediye oldu. Başkan Akif Akay, işçinin alın terinin kuramadan verilmesini kendisine ilke edindiği gibi yeterli olabilecek kadar bütçesini de zorlamadan verebileceği miktarı belirleyerek işçinin yanında durdu her daim.

Kendisine bu anlamda teşekkür etmek isterim. İşçisine olan yaklaşımlarının olumlu yönde ortaya çıkmasından ötürü tebrik ederim.

Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, en düşük 15 bin 700 TL ücretle belediye emekçilerine en yüksek maaşı veren belediye oldu.

Ekonomik olumsuzlukların neden olduğu şartların her geçen gün yaşamı zorlaştırdığını dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, “Çalışanlarımızın refah düzeyini koruyup enflasyona ezdirmemek için önceki dönemlerde olduğu gibi öncülük yapan belediye olduk. Yeni ücretler bugün itibariyle çalışanlarımızın hesaplarına yatırıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle harcasınlar” dedi.

Belediye işçisi başkanlarına ne kadar teşekkür etseler azdır.

Bu arada Akif Akay’ı diğer ilçe belediyeleri örnek alır mı? Hiç sanmıyorum ama almaları gerekir. Asgari ücret ile geçinmekte zorlanan belediye işçilerinin yanında olmaları gereken belediye başkanları Mart 2024’te seçime girecekler. O vakit bugün yaptıkları güzellikler kendilerine oy olarak dönecektir.

Bunu hatırlatayım istedim…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları