13 Nisan 2023 - Perşembe

SEÇ BEĞEN OY VER!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
119 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Milletvekili seçimleri öncesinde siyasi partiler listelerini YSK’ya teslim ettiler. Listelerden memnun olmadığınızı biliyorum. Ama yapacak bir şeyiniz yok bu arada.

Liderler emrediyor, seçmen ise biat ediyor! Seç beğen oy ver misali…

Padişahlar emrediyor, kul ise boyun eğiyor. Sultanlar, şehzadeler kırılıp gidiyor. Siyasi partiler yasasını değiştirmediğiniz sürece bu sistem bozukluğu devam eder gider.

Alparslan Türkeş’in oğullarının ikisi milletvekilliği ve bakanlık yaptılar. Şimdi sıra kızında…

CHP’den Erdoğan Toprak aday, eşi Ece Toprak İYİ Parti’den aday…

Evin içinde birbirleriyle koalisyon yapacaklar. Hay Allah’ım, ne günlere kaldık da başımıza böyle adaylar getirip dayattılar.

Şırnak’ta birinci sırayı paylaşan adaylardan Aslan Tatar AK Parti’den, Halil Tatar MHP’den, Mahmut Tatar ise Zafer Partisi’nden adaylar. Başka ailelere geçit yok!

Adana’daki listeler üzerine birkaç kelam etmek zaruri oldu.

AK Parti’nin listesini bana göre Ömer Çelik diyazn etmiş. Yani onun eli değmiş. Tamer Dağlı liste dışı, Şükrü Erdinç 3 dönem nedeniyle listede yok. AK Parti’nin listesi sürükleyici isimler mi? Bana göre değiller. İyi bir liste mi olmuş? Seçmeni ve parti tabanını mutlu eden bir liste değil.

CHP’nin listesinde Zeydan Karalar’ın elinin değdiğini düşünüyorum. Listede yer almaması gereken isim var mı? Bana göre var. Doğru bir liste mi? Memnu neden liste değil. Oy patlaması yapar mı? Bana göre alacağı kadarıyla alır…

İYİ Parti’de Türkeş’in kızını getirip aday etmek tüm oyların Türkeş ismi ile partiye akmasını sağlar mı? Bence sağlamaz. İsim para etmiyor. Etmediği de Türkeş’in diğer iki oğlu ile tescillendi. Bilal Bilici’yi listeye yazınca oylar akacak! Durak soyadı ile oylar İYİ Parti’ye kanalize olacak…

MHP adaylarına gelince, bana göre en kötü liste MHP’de. Üzerinde çok konuşabileceğimiz bir liste. Listeyi yapanlara demiş olsaydınız ki ‘bize kötü bir liste yapın getirin’. Bu kadar kötü bir listeyi yapamazlardı.

Sözün özü, milletin vekil adayları milleti doğru anlamda temsil etmiyorlar. Yerseniz böyle…

Siz siz olun asla siyasette kendinizi kullandırtmayın. Genel merkezlere kulluk yapmayın.

Bir çift sözüm de Kozanlılara olsun. Hatta Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ, İmamoğlu ilçesinin halkını da çağrımız olsun. Sizi temsil eden listelerde seçilecek noktada adayınız yok!

Bunu siz hak ediyor musunuz?

Bence etmiyorsunuz. O halde sandıkta gereğini yapın. Tepkinizi de ortaya koyun.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları