25 Şubat 2024 - Pazar

BAŞKAN ADAYLARI SÖZ VEREBİLECEK Mİ?

ÖZCANN ALADAĞĞĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
160 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana’daki tüm belediye başkan adaylarına açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu çağrımı dikkate alacaklarına hiç ama hiç inanmıyorum ama ben bu çağrıyı yapmakla mükellefim.

Peki, çağrım nedir?

‘Belediye başkanlarımız makama oturup göreve başlayınca kentle ilgili kararlar almadan önce o kentte yaşayan insanların düşüncelerini öğrenip alacağı kararları hayata geçirmek için, referandum yapma sözü verebilecekler mi? Yani halkın önüne sandık koyup alacağı kararı halka sorabilecekler mi?’

Çağrım budur…

Belediye başkanları seçim öncesinde ‘halkımla birlikte belediyeyi yöneteceğim’ sözünü verirler. Lakin koltuğa oturunca belediyeyi dar çerçevede belirli kişilerle birlikte aldıkları kararlar ile yönetirler.

Bu hep böyle olmuştur. Belediye başkanlarının etrafını ören ‘Başkanım, siz en iyisini bilirsiniz’ diyerek her kararı onaylayan etten duvarlar ile başkanların hata içine düştüklerine bizler çok tanıklık etmişizdir.

Başkan adayları bu sözü verebilirler mi? Yani halkın kararını alma noktasında referandum yapabileceklerini, mahalleye ve sokağa getireceği bir hizmet için halkın onayını almayı taahhüt edebilirler mi?

İmar konusunda işin ucunda rant kokan kararları almadan önce halkının sesine kulak verebilirler mi?

“Halkımız ile birlikte belediyeyi yöneteceğiz” cümleleri sadece bilbordlarda, satır aralarında mı kalacak? Yoksa hayata mı geçirilecek?

İşte bütün bu konulara yıllarca tanıklık ettiğimiz için başkan adaylarından bu sözü ‘noter onaylı’ olarak halkına, seçmenine verip veremeyeceklerini öğrenmek istiyorum.

Kim adına?

Kamu adına, CUMHUR adına…

Bence bu sözü ancak slogan şeklinde verirler. Meydanlarda bir süre sonra unutulacak sözler arasında yer alacak cümleler olarak kurarlar.

Halk ise artık başkan adaylarına karşı duyarlı olsun. Bizim buradan dile getirdiğimiz ‘söz verebilecek misiniz?’ sorusunu mahallesini, sokağına, hatta kapısına gelerek oy isteyen adayın yüzüne karşı sorsun. Talep etsin.

Halk da artık görevini yapsın. Halkın görevi kendisine sunulan listelere kuzu kuzu gidip oy vermek olmasın.

Sizce halk bunu başarabilir mi?

Bence kocaman bir hayır!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları