03 Haziran 2022 - Cuma

DOLMUŞLARIN DURAKLARI YOK MU?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
163 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana Trafiğinin içinde bulunduğu durumdan dolayı rahatsız olmayan kişi yoktur. Herkes bu konuda sıkıntı yaşarken, kaldırımların üzerlerine dahi park edilen araçlar yüzünden yayalar dahi yolda yürüyemez duruma geldiler.

Etkili ve yetkili isimler trafiğe çözüm bulmak için uğraşırken var olan aksaklığı da çözmek adına kimse hareket geçmiyor. Ya da geçmek istemiyor.

Kent içinde yolcu taşıyan dolmuşların istedikleri yerde aracı durdurup yolcu indirmesi ve yolcu alması nedeniyle Adanalılar artık tabiri caizse bıktılar, yıldılar. Yeşil ışık, kırmızı ışık kuralına uymadan trafiği ihlal ederek yolcu indirip yolcu alır oldular.

Durak olarak tahsis edilen yerler haricinde istedikleri yerde yolcu indirip yolcu alır oldular.

Trafik yetkililerine soracak olursanız bu konuda cezai işlem yapıyorlar. Hatta mobesa kameralarından tespit ettikleri dolmuşlara adeta ceza yağdırıyorlar. Ne hikmet ise cezalar daha kar etmez oldu. Dolmuş durağı yöneticilerinin kendilerine ait araçları olmalarına karşın onlar da bizim gibi yani Adanalılar gibi bu konudan rahatsızlık duyduklarını söylüyorlar.

Şehir içinde meydana gelen trafik kazalarının büyük bir bölümü de bu dolmuşçuların trafikte kural tanımaz davranışları yüzünden kazalar meydana geliyor. Sorumlusu olan kimse yok. Kimse sorumluluğu üzerine almıyor.

Dolmuşların bu trafik tanımaz tavrını bilmeyen yok ama kimsenin de konuya müdahil oldukları yok. Bu nedenledir ki yıllardır devam eden sorun bir türlü çözülmüyor.

Buradan yetkililere çağrıda bulunmuş olalım. Dolmuşların durakları haricinde yolcu indirme, yolcu alma konusuna bir son verme adına gerekli işlemleri başlatalım. Ceza yazmakla bu sorun çözülmüyor. Öncelikle durak yönetimlerinin bu konuya acil el atmaları gerekiyor. Bu çağrımızı da buradan yapmış olalım…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları