03 Kasım 2023 - Cuma

ÇELİKCAN'IN YAPACAK ÇOK İŞİ VAR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
112 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yüreğir eski Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bana göre Yüreğir’de iki dönem belediye başkanlığı yaptığı sürede önemli hizmetlere imza attı.

Yaptığı hizmetleri maalesef diyorum pazarlayamadı!

En büyük sıkıntısı buydu bence.

Siyaseti ‘siyasetçilerin kuralına göre değil’ kendinin çizgisine göre düşünerek yapan bir belediye başkanı oldu. İki dönem belediye başkanlığı sürecinde ortaya koyduğu hizmetlerden bugün hala Yüreğir halkı faydalanıyor, yararlanıyor. Kendisine de teşekkür ediyor.

Sayın Mahmut Çelikcan’ın aktif siyasette yeniden yer alıp almayacağı hususunda bir bilgi sahibi değilim. Lakin sosyal medya paylaşımından Çelikcan’ın ‘Daha yapacak çok işimiz var’ söylemini görünce ‘Yıkılmadım ayaktayım’ mesajını vermek istediğini düşünüyorum.

AK Parti içindeki dengelere baktığımızda Mahmut Çelikcan’ın özellikle Ankara bazında sevilen bir isim olduğunu buradan baktığımda da görebiliyorum. Adana’daki parti içi dengeler sürekli değişmiş olabilir.

Bu parti içindeki dengelerin sürekli değişmesinden kaynaklı olarak Adana bazında Çelikcan’ın aktif politika yapmak arzusu karşısında ayak sürüyen insanların da olabileceğini hisseder gibiyim. Onların ayak sürümesine yönelik tavırlarının ne kadar da etkili olacağını düşündüğümde ‘çok etkili’ olmayacağı yorumunu yapsam sanırım eksiklik etmemiş olurum.

AK Parti ile MHP arasında halen devam eden ‘belediye başkanlığı seçiminde hangi illerde hangi partinin adayına destek verilmesi gerekir’ görüşmelerinden Adana özelinde nasıl bir sonuç çıkar bilemem ama kamuoyu önünde konuşulan ve dillendirilen ana konu ‘Adana’da Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayının MHP’den olacağı’ yönünde genel bir kanaat hâkim.

Mahmut Çelikcan’ın bu yerel seçimlerde aktif siyasetin içinde yer alarak önemli bir yerden aday gösterilmesine yönelik bir sonuç ortaya çıkarsa, kendi adıma sürpriz olmaz diyorum.

Sessiz ve derinden giden siyasetçiler öbeklendiği Adana’da sürpriz sonuçların çıkmasını kendi adıma bekleyenlerdenim.

Çelikcan’ın da aktif siyasette yer almasının hem AK Parti adına, hem de Adana adına bir kazanım olacağını düşünüyorum. Kamudaki deneyimi ve yerel yönetimlerdeki 10 yıllık belediye başkanlığı deneyiminin araya gitmemesi adına sahada görülmek istenen isim olduğunu kendi adıma yine iddialı cümlelerle söylememde hiçbir beis görmüyorum.

Kendisine de başarılar diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları