18 Şubat 2024 - Pazar

ASIL SIKINTI AYIN 20'SİNDE ÇIKACAK

ÖZCAN

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
105 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Siyasetten beklentisi olanları uyarmış olayım. 20 Şubat gününe hazırlıklı olun.
Bunu niçin söylüyorum. 20 Şubat günü belediye başkan adayları listelerinin YSK’ya teslim tarihi olarak son gün olması nedeniyle aynı gün belediye meclis üyeleri listeleri de YSK’ya teslim edilecek. Yani belediye meclis üyelerinin belirlenme tarihinin son günü 20 Şubat tarihi…
Nasıl belediye başkanlığı görevine aday olup beklediğini bulamayanların çıkardıkları yüksek ses tonundan oluşan itirazları oluşmuş ise, belediye meclis üyelikleri beklentileri olanların da listeler belirlenince sesleri yüksek tondan çıkacak.
Son iki gündür belediye başkan adayları ile milletvekillerinin bir araya gelerek il ve ilçe örgütlerini de çok dikkate almadan belediye meclis üyelikleri listelerini hazırladıklarını öğreniyoruz.
Yani demek istiyorlar ki, ‘belediye başkanlarını seçtiğimiz gibi belediye meclis üyelerinin kim olacağına da biz karar veririz’ diyerek gereğini yapıyorlar.
Kendi siyasi ikballerini de böylelikle tartışmaya açıyorlar işin özünde…
Belediye başkan adayları da listelerinde yer alacak olan belediye meclis üyelerini belirlerken ‘cüzdanı kabarık’ insanları tercih etme yönüne gidiyorlar genel anlamda.
Bunun gerekçesi de ‘seçim masraflarını ortaklaşabilmek’ ve az masrafla seçim sürecini götürmek oluyor.
Doğrudur, yanlıştır. Orasını bilemem. Bu konu belediye başkan adayı ile meclis üyesi adayı olacak kişiler arasındaki bir konu.
Liyakate, mesleğe, mecliste görev alması zaruri olup olmadığına bakılmadan, ateşe yakın olan misali herkes kendine yakın isimleri belediye meclis üyesi yapmaya çalışıyor.
Sözün özü, 20 Şubat akşamı mesai saatinin sonunda YSK’ye listeler teslim edilince bakın siz ortalığa…
Toz duman oluyor mu? Olmuyor mu?
Herkese kolay gelsin efendim…
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları