06 Ocak 2022 - Perşembe

ÜCRETLİ OTOPARK MESELESİ VE YÜREĞİR BELEDİYESİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
199 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana Yeni Adliye Binası’nın Yüreğir’e yapılması için tüm şehir üzerinde mutabık oldukları bu isteği dile getirince yetkililer de bu sese kulak verip adliye binasını Yüreğir’e yaptılar.

Adliye binasının önünde bir otopark düzenlemesi ihtiyacı duyuldu ve Yüreğir Belediyesi buraya bir otopark yaptı. Otoparkı da ücretli yapma ihtiyacı duydu.

Ben kendi adıma hastane, adliye gibi devlete ait binaların otoparklarının ücretli olmasına şiddetle karşıyım. Vatandaşından topladığı parayla otopark yaptıran belediye, aynı vatandaşa kendi parasıyla yaptırdığı yerden ücret talep ederek araç parkı yaptırması bana etik gelmiyor.

Sadece konu Yüreğir Belediyesi değil elbette. Diğer kurumlarda da aynı hassasiyeti gösteriyorum. Lakin sakalımız yok ki sözümüz tutulsun!

Hastaneye sağlıklı insan gitmez! Genelde hasta ve hasta yakınlarının gittiği hastanelerin otoparklarının da ücretli olması insanları çileden çıkarıyor. Adliye binasına keyif için kimse gitmez. Mutlaka mahkemelik olan, adliyede adli işlemi olanlar gider. Haliyle bu insanların da haleti ruhiyesi çok iyi değildir o an itibariyle. Kapıdan adım atmadan cebindeki paraya göz diker gibi aracını park eder etmez ‘para!...’ derseniz hiç hoş görüntü ortaya çıkmaz.

Peki, belediye bu otoparktan para tahsil etmese ne olur? Dünyalar kadar zarara mı girer? ‘Yüreğirli, Adanalı efendi, belediye yöneticileri hizmetkâr’ idi sanırım…

Hizmet ederken para talep etmek biraz bana ters geliyor sizi bilemem…

Kaldı ki bu otoparkın yapımı için harcanan para da Yüregir halkının parası. Diyeceksiniz ki “buraya sadece Yüreğir halkı mı geliyor? Başka ilçelerin halkı da geliyor” diyebilirsiniz.  Onu da aldık kabul ettik. Otopark ücreti alınca buradan alınan ücretle belediye ihya mı oluyor?

Sizi bilmem ama ben otopark ücretini devletin resmi kurumlarının halktan toplamasını doğru bulmuyorum. Oldu olacak, belediyenin hizmet binasına gelip aracını park edenlerden de otopark ücreti talep edin!

Herkesin görüşü kendisine…

Ben bu otopark ücreti konusunda oldum olası ‘devletin resmi kurumlarının otoparkları ücretsiz olsun’ diye savunanlardanım.

X

KILIÇDAROĞLU BANA ‘GÜVEN VERMİYOR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarını ve eylemlerini dikkatle takip ediyorum.

Bana ‘lider’ olarak hiç güven vermiyor. Hak arama noktasındaki dik duruşunu beğeniyorum. Bunda hiçbir sıkıntı görmüyorum. Lakin güven vermeyen konu, “Söylediklerini unutması, yutması!’dır.

Hemen bir örnek vereyim. Kemal Bey daha genel başkan değil. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rahmetli Dengir Mir Mehmet Fırat ile sürekli ekranların önünde tartışıyor. Elinde dosya, yolsuzlukları açıklayacağını belirtiyor.

Açık oturuma katılıyor. O dönemleri iyi hatırlayın.

Kemal Kılıçdaroğlu, o dönem AK Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aytaç Durak ve Adana ile ilgili de kendisinde yolsuzluk dosyası olduğunu belirterek ‘merak etmeyin onu da açıklayacağım’ demişti.

Yıllar geçti, hala açıklayacak!

Bir adet yuttu sözünü…

Buna benzer onlarca size örnek gösterebilirim. Güven vermiyor bir adet söylemleri, eylemleri…

Sanırım temel sakıntı bu olsa gerekir CHP’li seçmende ve tüm seçmen kitlesinde. Onlar da güvenmiyorlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları