08 Şubat 2024 - Perşembe

YANLIŞ TERCİHE DİKKAT

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
591 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bugün Cumhur İttifakı’nın ilçe belediye başkan adayları Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan törenle kamuoyuna ve basına tanıtılacak. Tanıtımı da Ömer Çelik yapacak.

Yerel seçimlerde adayın ismi hepinizin de bildiği üzere büyük önem taşıyor. Siyasi partilerden daha çok adayın ismi üzerinden hareket eden seçmen oyunu bu istikamette kullanıyor.

Cumhur İttifakı’nın Adana’da yerel seçimleri kazanabilmesi için yanlış aday tercihinde bulunmaması gerekiyor.

Toplumda karşılığı olan isimlerin ilçelerden aday yapılması birinci öncelik olması gerekiyor. Bunu becerebilirseler başarıyı yakalayacaklar.

Hatır gönül, bana yakın, sana yakın, genel merkez böyle istedi, falanca isim böyle tercih etti gibi savlar üzerinden hareket ederek aday açıklayacak olursa eğer Cumhur İttifakı, Zeydan Karalar karşısında Büyükşehirde, diğer ilçelerde de CHP’nin adaylarına karşı başarısız olabilir.

Aday belirlemede etkin ve yetkin olan isimlerin bu matematiği bizden iyi yapmaları gerekiyor. Lakin hesap yaparken matematikten uzaklaşarak hisleriyle hareket ederseler eğer Cumhur İttifakı’nın belirleyicileri ‘Bir adet elinize, kolunuza sağlık’ sonucu ortaya çıkar.

Son üç gündür kimler tarafından ortaya atıldığını bilmediğimiz bazı isimlerin Cumhur İttifakı’nın ilçe belediye başkan adayları olacağı yönündeki tezviratlar, beni şahsen ürkütüyor.

Cumhur İttifakı’nın asla adayı yapılmaması gereken bazı isimlerin ilçe belediye başkan adayı olarak ilan edilmesi demek, bu sosyal medyada gündeme getirilen isimlerle yola çıkmak demek bana göre ‘resmen intihar’ olur.

Elbette siyasi partilerin adaylarının kimler olması gerektiğine karar verecek olan bizler değiliz. Biz sadece toplumun genel yapısını, partilerin durumunu ve aday yapılmak istenilen kişilerin toplumdaki karşılıklarını ‘tarafsız bir gözle’ değerlendirip siyasetçilere sadece bilgilerimizi aktarabiliriz.

Onların yapacakları yanlışların faturasını da biz değil, kendileri çekeceklerdir.

Önceki gün gazetemizde bazı tahlilleri ortaya koyarak Adana siyaseti üzerine bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmede vurgulamaya çalıştığımız ana başlıklardan sanırım Cumhur İttifakı’nın belirleyicileri ‘kıssadan hisse’ misali bazı konularda kendilerine pay çıkarmışlardır!

Ümit ediyorum ki çıkarsınlar.

Şayet sosyal medyada ismi geçen siyasetten uzak kişilerle yola çıkarsa Cumhur İttifakı, bir adet ‘El Fatiha’ demek de Adanalılara düşer.

Nokta…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları