22 Ocak 2024 - Pazartesi

ŞİMDİ PROJELERİ AÇIKLAMA ZAMANI

ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
157 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Son iki aydır yerel yönetimlere talip olan siyasiler Adana-Ankara arasında mekik dokudular. Partilerin genel merkezlerini aşındırdılar. Genel merkez yöneticilere ulaşıp aday olmak adına uğraş verdiler.

Büyükşehir ve bazı ilçelerin adaylarını belirleyen siyasi partiler ‘bizim adayımız daha güçlü’ savı ile siyaset kazanını kaynattılar. İlçe belediye başkan adaylarını belirlemeyen bazı partiler, önümüzdeki hafta içinde adaylarını açıklayarak rahatlayacaklar.

Şimdi proje zamanı…

Aday olan siyasetçiler, aday oldukları yere yönelik projelerini açıklamak durumundalar. Bakın görün, siyasetçilerin büyük bir bölümü hazırlıksız yakalandılar.

Bunu bariz bir şekilde görüp yaşayacağız. Birbirlerine yakın söylemleri geliştirip ‘Kentin makûs talihini değiştirecek’ projeyi ortaya koyamayacaklar. Çünkü onlar da biliyor ki ellerindeki imkânlar buna yeterli olmayacak.

Yine de peşin hükümlü olmayacağım. Projelerini inanın o kadar çok merak ediyorum ki, bizlere eleştiri ortamı bırakacaklar mı? Bırakmayacaklar mı? Onu da tespit etmek çok zor olmayacak.

Kentin otogar, mezbahane, kent estetiği, meslek guruplarının belirli alanlarda toplanması, tarımsal kalkınmaya destek, sanayici ve meslek erbaplarının çalışma ortamını kolaylaştıracak ana başlıklarında sayılacak hangi projelerini göreceğiz kıymetli aday arkadaşların, onu birlikte izleyerek göreceğiz.

Vizyon proje diye hep nitelendiriyor ya…

Uçuk kaçık, ‘bu da nereden çıktı?’ sorusunu sorduracak projelere imza atarsalar hiç şaşırmam…

Kuşe kâğıtlara basılmış, binlerce lira masraf yapılmış kitapçıkların içerisinin boş olmamasını ümit ediyorum sevgili aday arkadaşlarım projelerinin…

Kentin yerel gazetelerinin geriye dönük 5 yıllık arşivlerini inceleyip bu kentin halkının taleplerini derleyerek ortaya bir kitapçık koysalar sanırım kendi başlarına hazırlayacakları projelerden daha anlamlı bir kitapçık hazırlayabilirler…

Bu vesile ile tüm aday olan arkadaşlara başarılar dileyelim. İşleri hiç kolay değil…

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları