03 Ocak 2022 - Pazartesi

NE BEKLİYORUZ?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
257 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

2022 yılının ilk günündeyiz. Yeni yıl herkese huzur, mutluluk, refah getirsin. Ailelerinizle birlikte mutlu bir yıl yaşamanız dileğimizdir.

2021 yılını geride bıraktık. Felaket yılı gibi geçti koca bir yıl. Pandemi, ekonomik sıkıntılar, döviz artışı ile yükselen fiyatlar, enflasyon derken bunaldık. Parasızlık yüzünden başımıza millet olarak gelmedik kalmadı!

Huzurumuz kaçtı. Aile ilişkileri bozuldu. İşsizlik ordusu arttı, ekonomik sıkıntılar yüzünden toplumun her kesiminde huzursuzluk hâkim. Kimse ne olacağını bilmiyor. Nereye varacağını da bilmiyor. Önünü göremiyor.

Allah’a kalmış bir vaziyette yaşıyoruz. Yani Allah’a emanetiz…

Yeni yıldan ne bekliyoruz?

Huzur bekliyoruz. Barış ortamında bir Dünyada yaşamak istiyoruz. İnsan olduğumuzun idrakine vararak bunu da yaşayarak bir yıl karşılamak arzusuyla yola çıktık.

Refah istiyoruz. Ekonomimizin düzgün, çocuklarımızın iş bulduğu, işsizliğin ortadan kalktığı, doları her gün takip ederek dizlerimizi dövdüğümüz bir gün olmadan yaşamak istiyoruz.

Bizi yönetenlerin de bu anlamda huzura kavuşarak daha mutlu bir Türkiye’nin inşasını gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Kazanmak istiyoruz. Kazandığımızla devletimize vergimizi vererek güçlü bir Türkiye olmak istiyoruz.

Sözle değil, özde güçlü bir Türkiye olmak arzusundayız.

İnşallah bütün bunlar temin edilir. Bu özlemimizi gerçekleştirmiş oluruz. 2022 yılını uğurlarken bugün söz edemediğimiz güzel cümleleri o vakit kullanmayı Cenabı Allah bizlere nasip eder diyorum.

Gazeteciler olarak da elbette bazı beklentilerimiz var 2022 yılından. Yerelde siyaset yapan, koltuğundan güç alan siyasetçilere önce samimi olmalarını öneriyoruz. Sonra, sonrası gelir…

Adil olmalarını, adaletli davranmalarını, insanlara insan oldukları için kıymet vermelerini, süslü cümlelerin arkasına sığınmadan o kullandıkları güzel cümleleri eyleme geçiren siyasetçiler olmalarını salık veriyoruz tüm yerel siyasetçilere.

Kendilerinin sesi, soluğu olan yerel gazeteleri de unutmadan, onları ötekileştirmeden, kadir ve kıymet bilerek hareket etmelerini istiyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar Beyden de Kasım ayında karara bağlanan “Belediye meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlatılması” kararını biran önce hayata geçirmesini bekliyoruz, talep ediyoruz.

Ve tüm insanlığa yeni yıl kutlu olsun diyoruz. Güzel günlerde güzel olayları yazmak dileğiyle…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları