30 Mart 2024 - Cumartesi

SANDIK SEÇMENİN HUZURUNDA

özcan aladağ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
27 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Ve gün gelip çattı. Yarın sandık başına giderek kutsal oyunuzu kullanacaksınız. Yetkiyi vermeyi düşündüğünüz siyasetçiyi ölçüp biçtiniz. Karanızı verdiniz. Umarım vermiş olduğunuz karar sizin ve Adana’nın hayrına olur.

5 yılda bir sizin önünüze sandık konuluyor. Oyunuz namustur. Ve çok değerlidir. Bu nedenle oyunuzun kıymetini bilerek hareket edin.

Aylardır siyasetçiyi izliyorsunuz. Söylemlerine bakıyorsunuz. Vaatlerini dinliyorsunuz. Yaşadığınız ilçeye, mahalleye hizmet edeceklerine dair verdikleri sözleri dinleyen siz seçmenler, bu sözlerin ne kadar ayaklarının yere bastığına bakın. Vaatlerin yerine getirilebilme oranını hesap edin. Kimin ne kadar doğruyu söylediğine emin olarak sandığın başına gidin.

Belediye başkanlığı yaparak size hizmet eden ve bugün yeniden aday olan siyasetçilerin samimiyetine, size vermiş olduğu güvene ve yeni dönemlerine ait söylemlerine bakarak karar verin.

Her dönem U dönüşü yapanlardan uzak durun. Siyaseten doğruları söylemeyenlere bel bağlamayın. Ahde vefa örneği göstermeyen, seçmene saygı duymayan insanları yetki vermeyin.

Sorun, sorgulayın. İnce eleyip sık dokuyun.

Hak etmeyene vereceğiniz yetki ile hem kendinize, hem de sizden başka o mahallede, ilçede yaşayan insanlara da haksızlık yapmış olursunuz.

Siyasetçi şunu bilmeli. ‘Ben bu insanların güvenine layık olmak zorundayım’…

Eğer siyasetçi bunu düşünemiyorsa, aldığı oyun kıymetini de bilmez. Size karşı olan sorumluluğun da idrakine varamaz. Kötünün iyisini değil, en iyisini seçmeye çalışın.

Aslında benim bu söylediklerimi benden iyi biliyorsunuz. Çünkü bütün bunları yaşıyorsunuz. Siyasetçileri de iyi değerlendiriyorsunuz. Ben kendi adıma böyle düşünüyorum. Sadece siz kıymetli okuyucularıma ben salık verebilirim. Öneride bulunabilirim.

Önerim de ‘oyunuzun kıymetini bilerek araya gidecek oyunuzun olmadığını ne olur siyasetçilere hissettirin’ ki o siyasiler de kendilerine bir çekidüzen versinler.

Cebinizdeki para ile ne kadar mutlu olabildiğinizi, geliriniz ile ailenizi nasıl geçindirdiğinizi hesap edin. Çocuklarınızın istikbali için hangi siyasetçinin ve siyasi partinin size huzurlu, mutlu, ekonomik anlamda refah bir hayat yaşattığına, yaşatacağına dikkat ederek sandığa gidin.

Çünkü bugün vereceğiniz oy, yarının Türkiye’sinin şekillenmesini sağlayacak. Yani kendi kaderinizi seçmen olarak kendiniz belirleyeceksiniz. Bütün bu salık verdiğim noktaları dikkate almanızı önerip oylarınızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları