11 Aralık 2023 - Pazartesi

TAM BİR FİYASKOSUN YÜREĞİR İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
115 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Sağlık teşkilatının baştan aşağıya revizyona uğraması lazım. Nereye elinize atsanız elinizde kalıyor sağlık teşkilatı.

Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bugün nasıl bir idarecilik yanının olduğunu yaşanmış bir örneği ile gözler önüne sereceğim. Eğer bu yazım yerine ulaşır ise Adana Valiliği’ni, Adana İl Sağlık Müdürlüğünü ve Sağlık Bakanlığını ve Sayın Bakan Fahrettin Koca’yı göreve davet etmiş olayım.

Hiç kimsenin ‘kılını kıpırdatacağını’ sanmıyorum ama yine de görevi yapmış olayım.

Yüreğir İlçesi Yavuzlar Sağlık Ocağı’ndaki bir doktorun hastasına karşı davranışından dolayı Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne 3 Ekim 2023 tarihinde dilekçe ile şikâyette bulunuldu.

Dilekçeyi Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etmemizin ardından önce Adana İl Sağlık Müdürlüğü dilekçeyi kaybetti. Aynı dilekçeyi ikinci kez Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne tekrar veren şikâyet sahibi, dilekçenin akıbetini beklemeye başladı.

2 ay geçti, dilekçe ile ilgili hiçbir yazılı ve sözlü bilgi şikâyetçiye ulaştırılmadı.

Dilekçe sahibi ‘dilekçemin akıbeti ne oldu?’ diye sorduğunda Adana İl Sağlık Müdürlüğü ilgili dilekçeyi Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğüne ‘gereğinin yapılması’ için sevk ettiğinden ilçeyi arayarak dilekçenin akıbetini sordu.

Hiçbir işlem yapılmamıştı dilekçe ile ilgili olarak.

Adana İl Sağlık Müdürlüğüne vekaleten bakan müdür beyin araya girmesi üzerine Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü harekete geçti!

Ama ne harekete geçme böyle!

Apar topar aynı gün dilekçeye cevap yazılıp 16.40’da devletin resmi aracı ve görevlisi ile dilekçe sahibinin evine elden teslim edilmek kaydı ile yanıt ulaştırıldı!

Dilekçe sonrasında yapılan işlemlerle ilgili verilen yanıt ise evlere şenlik! Şikâyete konu olan konulara hiç değinilmeden ‘doktora dokunulmadığı’ açık ve net bir şekilde belirtildiği üzere olmayan ve gerçekleşmeyen eylemi de gerçekleşmiş gibi yanıt olarak verip Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü altına da imza atarak aklımızla alay etti!

Ayıp ya!

İnsan utanır, sıkılır. Makamının da hakkını verir. İki ay geçen sürede sümen altı ettiğiniz şikâyeti dilekçe sahibi sorup araştırınca aklımızla alay edercesine yanıt verdiniz!

Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü kardeşimize buradan seslenmek istiyorum. O makamda oturup makamın hakkını verdiğini sanıyor musun?

Vatandaşın şikâyetine cevap vermemek hangi kanunda yazıyor?  Bugüne kadar şikâyet dilekçelerinin yanıtını devletin resmi memuru ile resmi araçla eve kadar götürüp ‘sıkıştığın zaman’ yasak savmayı görev yapma olarak mı kabul ediyorsun?

Devletin görevlileri devlete zarar veriyorlar. Devletin ‘çivisi çıktı’ sözünü yurttaş bu gibi idarecilerin sayesinde söyler oldu.

Bakın bu yazımı okuyarak gerekli yasal işlemi yapmakla görevli olan kimler ise onlar da Yüreğir İlçe Sağlık Müdürünün yaptığından farklı bir uygulama içine girmeyecekler.

Hadi gelin beni utandırın!

Hadi gelin bu evlere şenlik yönetici ve ilçe sağlık müdürlüğü hakkında gereğini yapın!

Yapamazsınız…

Biliyorum ki birbirinize dokunmak istemiyorsunuz.

Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beye ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e sağlık teşkilatı hakkında suç duyurusunda bulunayım.

İnşallah gereğini yaparlar.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları