21 Ekim 2022 - Cuma

FATİH KOCAİSPİR VE ADALETİ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 7 dk.
248 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bu yazımda Yüreğir Belediyesi’nin mi adaletini yoksa Fatih Kocaispir’in mi adaletini sorgulamam gerektiğini çok düşündüm. En nihayetinde Fatih Kocaispir’in adaletini sorgulamak gerektiğine inanarak yazımı kaleme almak istedim.

Sebebi ise şuydu. Yüreğir Belediyesi’ni sevk ve idare eden, kararlara imza atan Başkan Fatih Kocaispir’dir. Her ne kadar eş belediye başkanı görevini sürdüren yetki donanımlı başkan yardımcısı da olsa en son kararı veren, imzayı atan Sayın Fatih Kocaispir’dir.

Tasarruf tedbirlerini gerekçe gösteren Yüreğir Belediyesi ve Başkanı Fatih Kocaispir, işine gelen her konuda ne tasarruf tedbirini, ne de Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyin getirdiği kurallara uyuyor!

Alın size bir örnek…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle reklam ve tanıtıma güya Sayın Kocaispir kısıtlama getirdi. Yerel gazetelerin aboneliklerine ‘hayır’ diyerek yaklaşan Sayın Kocaispir, bu hafta içinde Posta Gazetesi’nde tam sayfa tanıtım haberi yayınlatarak konulan yasağı adeta deldi!

İstanbul’dan Posta Gazetesi merkezinden Banu Şen, uçakla Adana’ya gelerek Fatih Beyle röportaj yapıyor. Sanırım bu haberi kimse babasının hayrına yapmaz. Kaldı ki bu muhabir kardeşimizin bugüne kadar yaptığı tüm röportajlar belediyeleri tanıtım üzerine yapılan röportajlar…

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bunu duyarsa ne olur?

Bir şey olmaz. Bulurlar bir kılıfını…

Şimdi soruyorum. Posta Gazetesi’ne yayınlanan bu tanıtım haberine kaç lira ücret ödediniz? Veya kaç lira ödeyeceksiniz? Belgesini ve bilgisini kamuoyu ile paylaşabilir misiniz? Yaklaşık 15 ile 20 bin lira arasında bir ödeme yapacağını tahmin ediyorum.

Bakın görün yarın öbür gün Posta’ya kaç lira fatura ücreti ödediklerini izah edemeyecekler…

Hoş, alanla veren arasındaki bu ayrıntıyı bizim görmemiz mümkün değil. Halktan toplanan verginin bedelini bu şekilde harcayanlara sormak lazım ayrıntıyı…

Posta Gazetesi’ndeki tanıtım haberinde yayınlanan haberi iki gün sonra yerel gazetelere göndererek yerel gazeteleri küçük gören davranışları da hiç hoş olmamış. Şu manavbank haberinden bahsediyorum.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarından Aytaç Durak, İstanbul’dan gazetecileri konuk eder bu yöntemi en fazla kullanan belediye başkanı olarak onların yazdıklarını, çizdiklerini de Su Bülteni Gazetesi’nde kullanırdı. Yüreğir’de sanırım Durak’ın izinden gidiyor!

Bununla kalıyor mu Yüreğir Belediyesi?

Hayır…

Her ay belirli radyolara ve televizyon kanallarına düzenli olarak fatura karşılığında para ödeniyor. Bu konuda da elleri çok açık Sayın Kocaispir’in…

Gazetelerin kuruluş yıldönümlerindeki etkinliklere katılarak pamuk eller cebe misali bunlarında bedeli ödeniyor.

Yetmiyor, aylık olarak Yüreğir’in değişik yerlerindeki bilbordlarda hiç de hoş olmayan, güzel hazırlık yapılmayan afişler, tanıtım işleri için aylık 40 bin lira civarında bir şirkete para ödeniyor. Bu reklamlarda Sayın Kocaispir kendisini ön plana çıkarıp önümüzdeki dönemdeki belediye başkan adaylığı için kamuoyu oluşturmanın gayretine giriyor.

Başkan Yardımcısı Orhan Tosun’un himmetiyle belirlenen yerel gazetelere yönelik çalışmalara gelince sanki yerel gazetelere himmet edermiş gibi, sadaka verirmiş gibi tavır takınılıyor. Bir yıldır hiçbir ücret ödemedikleri halde yerel gazeteleri okuyan bu yönetici kardeşlerimiz, hiç sorma zahmetinde bulunmuyorlar ki “bu gazetelere biz para ödüyoruz, ne yapmamız gerekir?” diye…

Yazımın başında Fatih Kocaispir’in adaleti diye başlık atarak yazıma giriş yaptım. Kocaispir’in adaletinin bu olmaması gerektiğine inanıyorum. Lakin Yüreğir Belediyesi’nde bir sistem kurmuşlar. Bu sistemi de böyle götürmeye çalışıyorlar.

Yerel gazetecilere gönderilen doğum günü çiçeği ile, yolda yolakta Fatih Kocaispir Beyin gazetecileri sarıp sarmalaması ile ortaya çıkan haksızlığı, adaletsizliği gidereceklerini sananlar sanırım yanılıyorlar.

Adil olun. Ya bu kadar pervasızca harcanan paraya bir son verin. Kimseye bu tür ayrıcalık içine girip haksızlık etmeyin. İlanda vermeyin, tanıtım da yapmayın. Önemli gün ve haftalarda ‘paramız yok’ savunmasının arkasına girerek ortaya koyduğunuz savunmayı işinize gelince delmeyin.

Bizim şahsımız adına sizden ve belediyenizden reklam ve ilan adına hiçbir beklentimiz yok. Gazete büromuzu ziyaretiniz sırasında bizlere söylediğiniz ‘Haklısınız’ ifadelerinin ne olur arkasında durun Sayın Kocaispir.

Bakın yarın öbür gün Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmayı düşünüyorsunuz. Olmaz ise Büyükşehir, yeniden Yüreğir’e aday olmayı düşünüyorsunuz. Böyle davranmakla, böyle belediye yönetmekle bu işi götüremezsiniz.

Bir çember etrafında dolanıp duruyorsunuz. Sizi aynı yerlere, aynı yüzlere, aynı etkinliklere götürüp birkaç süslü cümlelerle insanların önüne koymaya çalışanlar aslında size kötülük yapıyorlar. Hoş, onu da düşünecek olan zatı alinizdir.

Aslında belediye ile ilgili ve belediye uygulamaları ile ilgili o kadar çok yazabileceğimiz konular var ki bir soluklanıp ara verelim.

Bugün sizlere sadece Yüreğir Belediyesi’nin ve Başkan Fatih Kocaispir’in adil olmadığına yönelik bir konuyu buradan anlatmaya, izah etmeye çalıştım. Sayın Kocaispir eğer çıkıp ‘hayır bu yazdıklarınız yanlıştır, ben adilim’ diyebiliyor ise buyursun desin. Onu da buradan dile getirmeye hazırım.

Reklam ve tanıtım giderlerine, bilbordlara, afişlere, İzmirli ve Adanalı reklam şirketlerine, yaygın televizyon kanallarına, radyolara, yaygın gazetelere, yerel gazetelere, internet üzerinden yayın yapan sitelere kaç lira reklam ücreti, tanıtım ücreti ödediklerinin tüm bilgilerini kamuoyu ile paylaşsınlar da bir görelim.

Adil olun Sayın Başkanım. Size adil olmak yakışır.

Bu yazımdan sonra biliyorum ki kırılacaksınız. Ama sizin bizi kırdığınızın yanında bizim kırılmışlığımız nedir ki!

Bu arada küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Kocaispir, belediyeden bilgi ve belge akışını bir türlü önleyemedi! Delik giderek büyümeye başladı…

Güvendiği dağlara kar yağarsa hiç şaşırmam…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları