07 Mart 2022 - Pazartesi

MİLLET İTTİFAKI VE İŞİNE GELMEYENLER…

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
168 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Millet İttifakı’nın içinde yer alan 6 siyasi partinin genel başkanları 28 Şubat günü bir tören düzenleyerek kamuoyuna Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemine ait 48 sayfalık metni imzalayarak bunu da kamuoyu ile paylaştılar.

Ben kendi adıma bu 6 genel başkanın demokrasiyi ve halkı düşünmediklerine inanıyorum.

Hemen tepki göstermeyin, kızmayın lütfen. Neden bu 6 genel başkanın halkını, demokrasiyi düşünmediklerini izah edeyim. Sonrasında varın kararınızı siz verin.

6 genel başkanın imzaladığı 48 sayfalık Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemine ait metin içinde bir tek maddeyi gözlerim aradı. Aradım, taradım ve bu maddeye rastlayamadım.

Neydi bu aradığım madde?

“Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Aday belirleme yöntemlerine ön seçim koşulu getireceğiz”

Bu maddeyi göremedim. Göremeyeceğimi de biliyordum. Buna rağmen aradım, taradım. Bulamadım. Neden yer vermediler böylesine önemli bir maddeye?

Hemen yanıtını vereyim.

Eğer bu maddeyi koyup seçim yasasını değiştirirseler ellerindeki gücü, oturdukları koltukları kaybederler. Emir askeri milletvekillerini kendileri yazıp belirleme imkânını kaybetmek istemezler. Kudretli ve haşmetli genel başkanlıkları oyuncaklarının ellerinden gitmesi demek, koltuğu kaybetmek demektir. Buna da razı olmazlar.

Hiç isyan ediyorlar mı bu seçim yasası değişsin diyerek. Hiç halkın önüne çıkıp bunu tartışıyorlar mı?

Hayır…

Adı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ama demokrasinin olmaz ise olmazı olan halkın demokrasiye katılımında güçlendirme yok. Halkı nazarı dikkate alma diye bir konu yok. Halk, kendisini yönetecek kişinin kim olacağına kendisi karar veremiyor. Kararı genel başkan veriyor.

Bunun neresi demokrasi?

Bu nedenle bu 6 genel başkanın ben demokrasiye değil, kendi adaletlerine, kudretlerine sıkıntı düşmesin diyerek ayaklarına basılmış gibi hopluyorlar, bağırıyorlar, çağırıyorlar. Yani samimi değiller.

Eğer samimi olduklarını söyleyenler var ise çıkıp bu konuyu kamuoyu önünde tartışırlar. Neden bu 48 sayfanın içinde önseçim maddesi, siyasi partiler yasasının değiştirilmesi gibi önemli konular yokun izahını yaparlar.

Bu partilerin Adana İl Başkanlarına da buradan bir çağrımız olsun. Eğer güçleri yeter de bizim sesimizi duyar iseler ki duyduklarına eminim. Bu konuyla ilgili bir görüş beyan etsinler. Tabi edebilir iseler…

Biz de 48 sayfada neden yer almayan bu seçim kanunu yasası konusunun alt yapısını öğrenmiş oluruz…

Sözün özüne gelince;

Siyaseti kendi ikballeri için yapanların samimiyet testinde sınıfta kaldıklarını belirteyim. Ben kendi adıma bu 6 liderin halkı, demokrasiyi düşünmediklerini, sadece kendi koltuklarını korumak adına gayret sarf ettiklerini söyleyebilirim.

Bir çift sözüm de Tansu Çiller Hanıma olacak. Yıllarca bu ülkede Başbakanlık yaptı. Rahmetli Demirel’in bu ülkeye armağanıydı!

Herkese ‘iki anahtar dağıttı!’ Olmayan anahtardı. Biri ev, diğeri araba idi…

Çıkmış Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemini eleştirip bunu bir ihanet olarak görüyor. Tamam, bu 48 sayfalık metin içinde eksiklik var onu kabul ediyorum. Yanlışlıklar yok mu içinde? Var…

Burası ayrı bir konu. Beğenen olur, beğenmeyen olur. Buna da saygı duyarım.

Ama saygı duymadığım tek bir şey var. Oda Sayın Tansu Çiller’in sözleridir. Yıllarca bu ülkede Başbakanlık yapar iken hangi sistem sayesinde Başbakan seçildiniz? O sistemin pastasından pay almadınız mı? Bütün varlığınızı hangi sisteme borçlusunuz?

Daha fazla söze gerek yok. Tansu Çiller’in de miadı dolmuş bir politikacı olarak sözlerinin halkın yanında itibarı yok…

Kalın sağlıcakla…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları