09 Kasım 2023 - Perşembe

KARALAR'DAN DİNLEYELİM KILIÇDAROĞLU'NUN ÇEKİLME SÜRECİ SERÜVENİNİ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
100 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

CHP Genel Başkanlık yarışında ilk turda Özgür Özel’e karşı seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tura katılmak istemediğini ancak danışmanı tarafından zorlandığını televizyon ekranlarından görüntüleriyle izledik.

Yaşanan gelişmelerin canlı tanığı olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Bey, tv100’e bağlanarak olay gecesini anlattı.

Dilerseniz Karalar’ın ifadelerini aynen buradan aktaralım. Zeydan Bey aynen şunları anlatıyor.

“Konuşmalarda iki tarafta konuşmaları keser bir tavır izliyordu. Bir tarafta Özgür Bey'i övenler diğer tarafta Kemal Bey'i övenler. Bir ara bir grup Özgür Bey'in konuşmasını engellemeye çalışıyorlardı. Özgür Özel 'Zeydan Abi bunları sustur' dedi. Ben çıktım 'bunlar bizim arkadaşlarımız değil, iki tarafı da susturmak lazım' dedim. Ben de arkadaşlardan rica edip susturdum. Sonuçlar açıklandığında ben salondaydım. Onursal Adıgüzel gelip 'Sen bizim abimizsin, genel başkanın artık çekilmesi gerekiyor, bu işi çözebilirsin' dedi. Daha sonra Vahap Seçer beni arayıp 'başkan buluşup konuşalım, genel başkanın bu şartlarda çekilmesi daha doğru' dedi. Alper, ben, Engin, Vahap buluşup konuştuk. Genel başkanın çekilmesinde mutabık kaldık. Engin arayıp 'efendim durum bu, çekilmeniz daha doğru olur' dedi. Kılıçdaroğlu çekilmeyi kabul etti. Divan başkanı olarak Ekrem Bey'i aradık. Ekrem Bey de o ara yoğun olduğu için gelemedi. Biz de seçim başlamasın istiyoruz. Ekrem Bey geldi seçimin başladığını duyduk. O zaman nasıl olur diyerek başka odada görüştük. Ekrem Bey, Özgür Bey'i de çağırdı konuştuk. 'Ancak kişinin kendi yazılı beyanı ile çekilme olur' denildi. Genel Başkan 'geliyorum o zaman' dedi.

Biz Kılıçdaroğlu'nu beklerken İmamoğlu karşılamaya gitti. Geldiğinde bizim olduğumuz odaya gelmedi bu bağırılan çağırılan odaya gitti. Biz de odaya girdik sonra geri çıktık. Kılıçdaroğlu'nun niyeti çekilmekti. Özgür Bey ile konuşup 'bu iş artık böyle olmalı' diyecekti. Sadece İmam Bakır Üküş değil başka vekillerde konuştu. Kılıçdaroğlu'nu alıp sürüklediler içeri. Ama o arada oylama başlamış, yüzde 70'i bitmişti. Genel başkanın çekileceği bütün salona yayılmıştı"

Bu açıklamadan ben kendi adıma şunu anladım. “İkna etmeye gücümüz yetmedi…”

Zeydan Beyin iknada gücü yetmedi yetmesine de bu saatten sonra Özgür Özel’i ‘beni yeniden aday göster’ deme noktasında ikna etmeye gücü yeter mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları