28 Kasım 2023 - Salı

DERS ALMAMIŞA BENZİYORUZ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
113 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

aşanan vahim olaylardan sonra ülke olarak ders almasını bilmiyoruz. Başımıza gelen felaketlerden sonra anında konuya müdahil olmuyoruz. Sorunu kökünden çözerek bir daha böyle vahim olayların yaşanmasının önlem almıyoruz.

Bu ifadelerime bugün bir örnek vererek önemli bulduğum bir konuyu etkili, yetkili isimlerin dikkatine sunmak istiyorum. Hoş, etkili ve yetkili olan isimler yine duymazlıktan, görmezlikten gelecekler

Onu da biliyorum ama ben bir yurttaş ve sorumluluk taşıyan bir basın mensubu olarak bu konuyu dile getirmek istiyorum.

Saimbeyli ilçesinde 4 öğretmenin yamaçtan kopan kayaların otomobilin üzerine düşmesi sonucu 4 canımızı kaybetmiştik. Hatırlarsanız heyelan yüzünden gerçekleşmişti bu vahim olay.

Kazanın ardından karayolları ekiplerinin çalışma başlattığı yolda vatandaşlar, tehlikenin devam ettiğini söylüyor. Jandarma ekipleri yolda vatandaşlara kaya düşmesi uyarılarında bulunurken, her gün yüzlerce aracın kullandığı tehlikeli yolculuk ve kayalar yerli yerinde duruyor!

Böyle mi olması gerekir?

Ağlıyoruz, sızlanıyoruz. Olayların yaşandığı günlerde yetkililer çıkıp ‘hamasi’ söylemlerle acı yaşadıklarını söylüyorlar. Kaybedilen canları toprağa verip mezarlıktan çıkınca hayatımıza kaldığı yerden devam ediyoruz!

Etkili ve yetkili isimler ise makamlarında, sıcak odalarında oturmaya devam ediyorlar.

Bahse konu yolda karayolları temizlik yapıyor. Lakin yolun her iki yanı da ölüm tuzağı gibi. Saimbeyli’ye bir el atın, bu canlardan sonra başka canları kaybetmeyelim.

Adı geçen alanda her gün yeni kayalar düşüyor. Gelişen teknolojinin var olduğu dünyada bu kadar zor mu bu önlemi almak?

Devletin her şeye  gücü yeter.

Yeter ki yetkili isimler görevlerini yapsınlar.

Ben buradan Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger Beye seslenmek istiyorum. ‘Sayın valim, lütfen bu konuda yetkilileri harekete geçirin. Yoksa daha çok canlar kaybedeceğiz…’

Yaşanmışlıklardan ders almamışa benziyoruz…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları