19 Mart 2024 - Salı

KENDİ KADERİMİZİ KENDİMİZ TAYİN EDİYORUZ

özcan

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
43 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News
Gelecek hafta sonunda sandığa gideceğiz. Önümüze konulan listeye ‘oy verip’ bu oy verdiğimiz kişilerin bizleri 5 yıl boyunca yönetmelerine (!) izin vereceğiz. İyisi ile kötüsü ile bu 5 yıllık süre içinde seçtiğimiz kişinin yalan ve yanlış yönetim tarzına tahammül etmek durumunda kalacağız.
Aslında kendi kaderimizi biraz da kendimiz tayin ediyoruz siyasetçiler konusunda. Seçmene saygı duymayıp dayatma zihniyeti ile belediye başkan ve milletvekili adayı belirleyen siyasi genel başkanları bir de ellerimiz kabarıncaya kadar meydanlarda alkışlıyoruz!
Yerel gazetecilik yaparak kamuoyunun nabzını tutmaya çalışan basın mensubu olarak belediyelerin halkın bütçesinden toplanan paraları nasıl meydanlardaki seçimleri için kullandıklarına dair örnekleri müteakip defalar bu sütunlardan dile getirmeye çalıştım.
Belediye başkanlarının 5 yıl boyunca alacakları maaşlarının seçimlerden önce yaptıkları reklam ve tanımı için yetmeyeceğine işaret edip ‘bu harcadığınız paraları nasıl çıkaracaksınız?’ sorusunun yönelttim.
Hatta daha ileriye giderek belediye başkanlarının mal beyanlarını açıklamalarını istedim.
Yanıt verdiler mi?
Hayır vermediler. Veremezler de…
Bu kentin milletvekillerinin kent adına hangi hizmetleri yaptıklarını her zeminde soru olarak yöneltip kamuoyuna da ‘işte seçtiğiniz milletvekilleri bunlar’ diyerek bir adet milletvekillerinin karnelerini çıkarmaya çalıştık bugüne kadar…
Yazımın başında dediğim gibi kendi kaderimizi kendimiz tayin ediyoruz. Seçtiğimiz kişilerin nasıl bir yönetim tarzı ortaya koyacaklarını da seçtikten sonra gözlemlemek ihtiyacı duyuyoruz.
CHP’li belediye başkanlarının Halk TV, TELE 1, Habertürk, NOW TV’ye, AK Partili belediye başkanlarının A Haber, NTV, CNN Türk ve diğer kendilerine yakın televizyon kanallarına, MHP’li belediyelerin Bengütürk TV’ye yakın duruşlarından dolayı para aktardıklarını hem yapılan haberlerden, hem de bu konuda açıklama yapan belediye meclis üyelerinin ağızlarından dinledik, izledik, okuduk ve yazdık!
Değişen bir şey oluyor mu? Asla olmuyor. Biri gidiyor biri geliyor. Kurallar değişmiyor. Sadece isimler değişiyor koltuklarda…
Yönetim tarzı aynı, isimler farklı…
Halk ise hesap sormuyor. Sormak da istemiyor. Ufak tefek halk arasındaki ‘eftiklenme’ gibi bazı küçük iltimaslara ‘tav’ olup ‘düzeni ben mi değiştireceğim?’ diyerek yaklaşıyor konuya.
Sonuç ise olumsuz…
Hak ettiğimizi yaşıyoruz, hak etmediğimizi bize yaşatıyorlar!
Bu nedenle bu seçim kader seçiminiz olsun. Oyunuz kıymetli olsun. Pişman olmamak adına oyunuzu bilinçli kullanın. Sonra pişman olursunuz. Söylemedi demeyin…
 
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları