20 Kasım 2023 - Pazartesi

ADAYLARI GÖSTERMEDEN SEÇİM KAZANILMIYOR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
102 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Siyasetin merkezinde olan figürleri dikkatle takip ediyorum. Oldukça iddialı cümleler kuruyorlar.

Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ismen sayarak ‘kazanacağız’ diyerek iddiada bulunuyorlar.

Ben ise bu ifadeleri duyunca ‘bir adet siyaset yapıyorlar’ diyerek onların bu siyasi tavırlarını hiç ama hiç dikkate almıyorum.

Elbette siyaseti iktidar olmak için yapıyor bu siyasi figürler. Siyasette iddialı olmak da var. Bunu da bilenlerdenim. Lakin yerel seçimlerde ilçelerin isimlerini sayarak kazanacaklarını iddia edenlerin de ‘bunu nasıl sağlayacaklarını’ izah ederek iddialarının altını doldurmaları gerekiyor.

CHP’li bir siyasetçi ‘Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra var olan mevcut CHP’li belediyeleri korumak koşulu ile yani onları yeniden kazanacaklarını ifade edip bu ilçelere ilaveten 2024 Mart ayı seçimlerinde Yumurtalık, Karataş, Yüreğir ilçelerini de kazanacağız’ diyerek iddialı cümleler kullandı.

Ben bu cümleyi kuran CHP’li siyasetçi arkadaşa şunu sormak isterim. ‘Hangi eldeki verilere dayanarak, adayınızın kim olduğu belli olmadan bu ilçeleri kazanacağınızı söyleyebiliyorsunuz?’

Kendince haklı gerekçeleri olacaktır ama bu ifadeleri kullanırken, toplumla yani kamuoyu ile paylaşırken gerekçelerini izah etmesi gerekmez mi?

Siyasi iktidarın iki önemli ortağı konumundaki AK Parti ile MHP ise ‘yerel seçimlerde hızlarını alamayarak’ daha iddialı cümleler kullanıp ’15-0 ilçeleri kazanacağız’ iddiasında bulunuyorlar.

Onların iddiaları daha da uçuk ve kaçık!

Bir seçmen olarak ve gazeteci olarak bugüne kadar iddialı cümleler kullanmamaya dikkat etmişimdir. Sadece tahminlerde bulunup bunun da neden tahmin derecesine geldiğini kendi yorumumla desteklemeye çalışmışımdır.

İlçelerde gösterilecek belediye başkan adaylarının kimler olduklarını bakmadan hangi ilçeyi kimin kazanacağına dair iddiada bulunmak bence ‘seçim totusu’ olur.

Daha da ileriye gidemez.

Bugünkü yazımın sonunda iddiada bulunmayıp bir tahmin de bulunarak yazıma nokta koymak istiyorum.

AK Parti’nin Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak eski Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın aday gösterilmesi konusunda ciddi bir eğilim var. İddia değil ama tahmin…

Çelikcan aday yapılırsa iyi mi olur?

Bence Cumhur İttifakı adına Seyhan’da gösterilecek en isabetli isim olur. Bu da benim yorumum olsun…

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları