13 Nisan 2022 - Çarşamba

YAPTIK VE YAPAMADIK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
172 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yerel seçimlerin üzerinden tam 3 yıl geçti. Kaldı geride 2 yıl. Yani 2 yıl sonra belediye başkanlığı seçimleri yenilenecek. Belki de bugün görev yapan belediye başkanlarının büyük bir bölümü aday yapılmayacak. Yapılsalar da seçim kaybederek görevlerini bırakacaklar.

Bu nedenle 2 yılı iyi değerlendirip halka daha fazla ulaşmanın gayretindeler belediyelerimiz ve başkanlarımız…

Ha gayret…

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın 3.hizmet yılını değerlendirme toplantısını yaparak basınla bir araya geleceğini tahmin etmekten daha çok bekleyerek beklentimizi yükseltmişiz. Sayın Karalar, bu değerlendirmeyi televizyon ekranında yapmayı tercih etti. Televizyon karşısına geçerek uzun bir süre içinde ‘icraatın içinden’ programını dinleyemedim. Dolayısıyla icraatlarını Sayın Zeydan Karalar’ın kendisinden dinleyemedim.

Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Akay ile Çukurova Belediye Başkanı Sayın Soner Çetin Beylerin hizmetlerine yönelik yaptıkları basın toplantısında yaptıklarını, yapamadıklarını görme fırsatımız oldu. Sarıçam Belediyesi’nin hizmetlerinin sunumunu da son olarak 10 Ocak Basın Çalışanları Günü etkinliğinde dinleme fırsatı bulmuştum.

Yüreğir Belediyesi’nin 3 yıllık hizmetlerine yönelik sunumlarını maalesef diyorum izleyemedik. Sayın Fatih Kocaispir’in bir basın toplantısı yaparak ‘Yaptıklarım, yapamadıklarım’ kategorilerine dahil olan hizmetleri basın mensuplarıyla paylaşmalarını isterken birden bilbordlarda ‘YAPTIK’ ifadesi ile karşılaştık.

Bu tanıtım yöntemi ve seçilen ifadeler bana göre hiç de yerli yerinde olmamış. Binlerce lira para harcamışlar bu tanıtıma. Hoş,  belediyenin durumu iyi değil ya. Para yok, basına, tanıtıma harcayacak bütçe yok! Lakin AK Partili olduklarını çok yakından bildiğim bu tanıtım hizmetleri veren arkadaşlara ‘YAPTIK’ ifadeli çalışmalar için paraya gelince var!

Vardır elbette bildikleri…

Yaptıklarını ifade etmeye gelmiş sıra. Yaptıklarını yazdıkları konu başlıklarına bakıyorum. Son bir yıl içinde gazetelerin haber merkezlerine gönderilen bültenlerde yer alan etkinlikler. Yani bir belediyenin yaptığı gayet doğal, belediyenin asli görevi olan çalışmalar afişlere çıkarılmış.

Fatih Kocaispir Beyin seçim döneminde şehre kazandırmayı düşündüğü ve bunu da halkına taahhüt olarak verdiği hizmetlerin hiç birisinin hayata geçirildiğini şahsım adına düşünmüyorum. Düşünmekten de öte bu afişlemede bunlara rastlayamadım.

Fazla yoruma girmeden Yüreğir Belediyesi’nin de icraatın içinden toplantısını afişlere, bilbordlara taşımasını da kendi adıma doğru bulmuyorum. Bu afişleme ve reklam çalışmasının maliyetinin de Yüreğirli insanların ödedikleri vergilerden çıktığını hatırlatalım.

Siyasette uzun soluklu olmak çok zordur. Bunu biliyorum. Her siyasetçinin de oturduğu koltukta uzun süre kalmasını beklemiyorum elbette. Böyle de bir iddiamız yok. Hedef siyasette hedef büyütüyorsanız, ilerlemenizi üzerine koyarak, katarak yapmak zorundasınız. İlk çıkışınız yerli yerinde, sonrasında kantarın topuzunu kaçırırsanız ortalık toz duman olur. Ben bunu demeye çalışıyorum. Yüreğir Belediyesi’nin hal ve gidişatını da toz dumana doğru bir seyir olarak görüyorum.

Elbette bize sadece yorumu düşer. Toz dumanı önlemek de siyasette beklentisi olanlara düşer.

Yaptım, yapamadım…

Yaptım ifadesinin altını doldurmuşlar ama yapamadım ifadesinin altında bir tek kelime yok. Hiç eksik bir şey yapmadınız mı? Yani yapamadığınız bir tek şey yok mu?

Bana göre var. Hem de çok şey var…

Vakti saati gelince onları da birileri çıkıp seçim sattı mahallinde anlatırlar. Bize de yazmak düşer.

Yarın görüşmek dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları