18 Şubat 2024 - Pazar

AĞANIN ELİ TUTULMAZ!

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
55 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Halk arasında yaygın olarak kullanılan bir deyimdir ‘ağanın eli tutulmaz’ ifadesi.

Bu sözü niçin kullandım? Öncelikle bunu belirteyim.

Ağır ekonomik sıkıntılar altında geçimini temin etmeye çalışan işçilerin asgari ücreti 17 bin lira yapıldı. Yeterli mi? Hayır…

Özellikle belediyelerde çalışan işçi statüsündeki kişilerin çalışma koşullarının ağırlığını hepimiz çok yakından tanık olarak biliyoruz. Bu belediye işçilerine asgari ücrete ilaveten zam yapılması gerekiyor.

Bunu devlet yapmadı! Yapamadı!

Ne yazık ki devlet bu konuda asgari ücreti vermekle yetindi. Hoş, asgari ücret miktarını sadece devlet açıkladı. Bunu da devlet kendi kesesinden vermiyor elbette!

İşçiyi çalıştıran kuruluşlar ve özel sektör veriyor bu ücreti!

Belediyelerin çalışan işçilerine yönelik asgari ücretin üzerinde ek zam vermeleri bir gelenek haline geldi. Adana’da Pozantı Belediyesi ile Ceyhan Belediyesi, bu konuda elini cömert tutarak gereğini yaptılar.

Belediyelerin şahsında Sayın Mustafa Çay ile Hülya Erdem’e teşekkür etmek isterim. İşçisini düşünen belediye başkanı olarak tarihe geçtiler.

İşte yazımın başlığında da ifade ettiğim üzere ‘ağanın eli tutulmaz’ ilkesinden hareketle Adana Büyükşehir, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerinin de bu anlamda hareke geçmelerini istiyorum. Yani ‘ağanın eli tutulmaz’ sözünden hareketle her belediyenin kendi imkanları dahilinde belediye çalışanı işçilerin aldıkları maaşlara ilaveten ek zam yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Seçim döneminde yaşanan karışıklıklardan dolayı bu zam olaya bir türlü hayata geçirilemedi.

Ben Sayın Zeydan Karalar, Akif Akay, Soner Çetin, Bilal Uludağ ve Fatih Kocaispir beylere açık çağrıda bulunmak istiyorum.

Bakalım elinizden ne gelecek?

Bakalım ‘ağanın eli tutulmaz’ diyerek verdiğiniz ek zamlar ne olacak?

Seçime gidiyorsunuz. Bu ek zam size artı oy demektir. Lütfen bu konuya gündeminize alın.

Umarım dikkate alırsınız…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları