20 Mayıs 2023 - Cumartesi

KARALAR'IN HİZMETİ SANDIĞA YANSIMADI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
181 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Zeydan Karalar’ın Adana’nın ilçelerine yaptığı hizmetlerin karşılığının sandığa yansımadığını görüyorum. Görmekle kalmıyorum, bu konuda CHP’nin ilçe örgütlerinin de rahatsızlık duyduğunu bizatihi bana anlattıkları için şahitlik ediyorum.

Dün Kozan’a bir iş için gittiğimde taziye ziyareti için bir arkadaşımın cenaze evine uğradım. Kozanlı hemşerilerimle orada seçim sonuçları üzerine konuşma fırsatım oldu.

Kozan’ın CHP ilçe örgütünde etkili isimlerinde aralarında bulunduğu arkadaşlarım ‘Zeydan Karalar’ın Kozan’ın ilçelerine yaptığı hizmetlerin karşılığını alamadık’ diyerek söze başladılar.

Bugüne kadar yolu yapılmayan, yıllardır hizmet almayan köylerin isimlerini sayarak bugün o köylerin yollarına uçak inebilecek kadar güzel asfaltların döşendiğini belirtip bu köylerden oy alamadıklarını söylediler.

Bir de örnek verdiler. Kozan’ın Yüksekören Köyü’nü örneklendirerek Zeydan Bey öncesinde CHP ile İYİ Parti’nin bu köyde toplam oyunun 74 olduğunu, o kadar hizmet yapılmasına karşın bu seçimde 6’lı masanın da birlikte olmasına karşın aynı köyde 70 oy çıktığını belirttiler.

Bu köylerin sayısını da artırarak ‘merkezde sıkıntı yok’ ancak köy halkı milliyetçilik duygusu ile hizmetleri de görmezlikten gelip Cumhur İttifakı’na yöneldiler diyerek tespitlerini dile getirdiler.

Kozan merkezde oylar artmış ama tüm köylerde Millet İttifakı hezimete uğramış.

Zeydan Karalar’a da Kozan’dan mesaj gönderip ‘köyleri bırak, merkeze bak’ çağrısında bulundular.

Elbette merkezde oy oranı daha fazla. Merkezde oturan insanların tercihleri ve oy verirken bakış açıları farklı, köylerde oturan insanların oy verme eğilimleri farklı.

Zeydan Karalar’ın belediye başkanlığı seçimleri öncesinde örgütlerinden gelen ve halkında tepkilerini oluşturan bu gelişmeleri dikkate alarak kendisine bir yol haritası hazırlaması gerekiyor diye düşünüyorum.

Elbette bu konuda sadece görüşümüzü söyleriz. Bu görüşümüzü dikkate alıp almamak Zeydan beyin kendisine kalmış bir olay.

CHP başta olmak üzere Millet İttifakı’nın diğer ortaklarının teşkilatlarını ziyaret ederek ‘seçim mağlubiyetinin sebeplerini’ irdelemeleri gerekiyor. Bizlere anlatılan bu tespitleri kendileri de kulaklarıyla duymuş olurlar.

Elçiye zeval olmazmış!

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları