24 Ocak 2024 - Çarşamba

TEMBELLİK VAAT ETMEYİN

TEMBELLİK VAAT ETMEYİN

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
215 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yerel seçimler için sayılı günler kaldı. Aday olan belediye başkan adayları meydanlara çıkarak seçmenine ‘vaatlerini’ sıralayacaklar.

Yapacaklarını sıralayıp inandırıcı olmaya çalışıp seçmeninde oy isteyecekler.

Başaranlar belediye başkanı seçilecek, başaramayanlar da geldikleri yere geri dönecekler.

Kendi adıma belediye başkan adaylarından bir ricam var. Sayın başkan adayları halka kesinlikle ‘tembelliğe alıştıracak vaatlerde bulunmasınlar’ diyerek uyarmış olayım.

Tembellik vaatleri hiç iyi gelmiyor bizlere.

Belediye başkanları ‘halkın toplu olarak kullanabileceği projeler vaat etme yerine bireysel olarak yardım, halkın elinden tutma, ihtiyaçlarını giderme gibi’ adına sosyal sorumluluk projeleri dedikleri hiçbir emek sarf etmeden kazanım sağlayacak projeleri vaatlerde bulunmasınlar.

Kısacası seçmeni ‘emek sarf etmeden mutlu etmeye yönelik’ projelerle tembelliği alıştırmasınlar.

Türkiye’de 24 milyon insanın icralık olduğu bir ortamda belediye başkanlarının insanları tembelliğe alıştıracak vaatlerden uzaklaşması demek, kendi elini güçlendireceği gibi yönettikleri şehirlerde de başarılı olmalarını sağlayacaktır.

Muhalefetin görevi ‘yoksulluğu’ yönetmek ve halka çıkış yollarını göstermektir. Muhalefete mensup belediye başkan adayları da bu konuya ciddi anlamda el atmalıdır.

İktidara mensup belediye başkan adaylarının da görevi, iktidarın nimetlerini yönettikleri şehre en fazla nasıl getirebilirim sorusuna yanıt arayarak çalışmalarını bu istikamette geliştirmeleri gerekir.

Belediye başkan adaylarımızın aday oldukları yerle ilgili projelerini merak ettiğimizi belirterek yukarıda izah ettiğim konu istikametinde hareket etmelerinin biz seçmenler açısından olumlu bir gelişme olacağını belirterek yazımı tamamlamak istiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları