12 Ocak 2024 - Cuma

HAMASİ NUTUKLAR DİNLİYORUZ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
125 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Burası Türkiye… Deve misali neremiz doğru ki!

Tuttuğumuz elimizde kalıyor misali…

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Sevinsek mi? Üzülsek mi? Bilemiyorum. Gazetecilerle işi olan, uğraşları gereğince bir şekilde medya ile iç içe olmak durumunda olan kişi ve kurumların bizim bu günümüzü kutlama adına gösterdikleri sağduyu ve iyi niyet mesajları için öncelikle teşekkür edelim.

Eksik olmasınlar, önemli gün ve haftalar nedeniyle yaptıkları açıklamalar gibi basını da unutmamışlar!

Ne kadar samimi olduklarını bize karşı tutum ve davranışlarından aslında test edebiliyorum. Ellerinden gelse bir avuç suda boğacak kadar nefret ve kin besleyenler hariç, diğer tür davranış içinde olanların da ‘hamasi nutuklar’ atan konumda olduklarını söyleyebilirim!

Kin ve nefret besleyenlerin de mutlaka zaman içinde ayaklarına basmışızdır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kürsüyü işgal edenlerin söylemlerini dinlediğimde ‘bir adet takiye’ yaptıklarını da görmüyor değilim.

Yerel basının yanında olduklarını, olmaya çalıştıklarını, her daim haklarını korumak ve kollamak adına, yaşatılması adına kendini görevli saydıklarını belirtenlerin de hiç ama hiç uygulamaları ile söylemlerinin örtüşmediğini defalarca bu şehirde gazetecilik yapan bir kişi olarak maalesef diyorum yaşayarak görüyorum.

Yine de canları sağ olsun.

Elbette birilerine güvenerek yola çıkan gazeteciler değiliz. Mesleğimizi de onların ‘himmetine’ emanet etmiş değiliz. Şunu iyi bilmeleri gerekiyor ki, hamasi nutuk atanların duruşları o kadar sırıtıyor ki, bizim de onlar hakkındaki düşüncelerimizin ne olduklarını duruşumuz ile anlatabildiğimizi bilmelerini isterim.

Bu kadar takiyeci ve hamasi nutuk atanların dışında samimi, candan yaklaşımları ile bizlerin her daim yanında olmaya çalışanların da varlığı ile ayaktayız. Şükürler olsun ki ‘kimseye gönülden ve göbekten bağlılık’ göstererek mesleğimizi icra etmiyoruz.

Gazeteciler günümüzü bu anlamda samimi bir şekilde kutlayan tüm dostlarımıza sonsuz şükranlarımızı arz edelim ve onlara ‘iyi ki varsınız’ diye de buradan selamlarımızı gönderelim.

Doğru duvar yıkılmaz. Bunu bilerek o samimi dostlarımıza da mesleğimiz adına her daim yanlarında olacağımızın mesajını vererek ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun’ diyelim.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları