07 Kasım 2021 - Pazar

DİZGİNLERİ BAŞKASINA VERENLER

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
209 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Gücü elinizden kaçırırsanız sizi yönlendiren ve idare edenler çıkar birden ortaya. Sizin adınıza hareket ederek adeta siz yok hükmünde sayarlar.

Dizginleri asla başkasının eline vermeyeceksiniz. Güç ve kuvveti elinizde bulundurduğunuz sürece dizginler sizde olacak.

Özellikle politikada…

Çünkü siyasi iradeyi kaptırdınız mı dönüşü olmayan yanlışlıkların içerisine düşersiniz. Toparlamak istesiniz de bunu bir türlü toparlayamazsınız. Bu durumda da sizin yaşadığınız mahcubiyetler yanınıza kar kalır.

Yönettiğiniz kurum veya kuruluşlarda sizi oraya getirenler dahil yönetme erkini kendilerinden sorumlu hale getirmelerini istediklerinde siz de boyun eğerseniz vay başınıza gelenlere…

CHP’nin içerisinde bu gibi dizginleri başkasına verenler ile dizginleri eline almak isteyenlerin olduğunu maalesef diyorum görüyorum, hissediyorum.

Neden CHP diye başladım konuya dilerseniz onu öncelikle belirtmek istiyorum. AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı altında bunalan CHP, son yerel seçimlerde belediyeliklerde Millet İttifakı’nın da yardımı ile başarı elde etti.

25 yıl iktidar olamayan CHP, yerel yönetimlerde imkânları bulunca ne yapacağını şaşırdı. Güç sarhoşluğu mu desem, para hırsı mı desem bilemiyorum ama ortalık biranda toz duman oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin meclislerini yakından takip etmeye çalışıyorum. Şehrin geleceğinin şekillendiği bu meclislerde dizginleri başkasına verenlerin olduğunu yine maalesef diyorum görüyorum, hissediyorum.

En son olarak rant kokularının burnumuzun direğini kırdığı bir gündem maddesi ile karşı karşıya kaldık. Seyhan Meclisi’ne gönderilen bu rant kokulu imar düzenlemesine ait gündem maddesinden kimler ne şekilde nemalanacaktı? Şöyle oturup bir düşündüğümüzde haklarında işlem başlatılan müteahhitler, yapsat işi yapanlar, belediye meclis üyeleri ve bu işe aracılık edenler birden ellerini ovalamaya başlamış olacaklar ki, böylesine ciddi bir konuda dizginler yine başkalarının eline geçti!

Gündem maddesi önceki aylarda meclisten komisyonlara sevk edildi. Komisyonlarda ciddi tartışmalar yaşandı. Şükür olsun ki sağduyu hakim oldu. Oy çokluğu ile ranta geçit verilmedi.

Lakin o dizginleri elinde tutanlar yine harekete geçtiler. Komisyonda ret olabilir ama mecliste evet denilebilir diye kulis atmaya başladılar.

Seyhan’ın meclisi yine dirayetli durdu, dik durmayı tercih etti. Bu kez komisyonda evet diyerek oy çokluğunun çıkmasına neden olanlar mecliste de ret anlamına gelen komisyon kararına evet dediler.

Yani kamuoyu baskısının ve partinin baskısının karşısında geri adım attılar.

Burada dizginleri başkalarına verenler ortada kaldı. Dizginleri elinde tutanlar sanki konudan kendilerinin haberi yokmuş gibi davranarak salağa yattılar.

Aslında memlekete oluyor bütün bu olumsuzlukların sonucunda. Kirlilik aldı başını gidiyor.

Ben CHP örneğini verdim sadece size. Bu yakın tarihte yaşanan bir olaydı. Başka belediyelerde yani AK Partili belediyelerde de başkaca yöntemler kullanılarak dizginleri başkalarına verenler var.

Dizginleri elinde tutanlar da aslında kara kara düşünüyor. Acaba dizginini tuttuğumuz kişiden bir zarar gelir mi? Diye kendilerine sorarak kendilerini sorguluyorlar.

Ne dizginimiz oldu, ne de başkalarına verecek olan ortamımız…

Demek ki rahatız. Rahat olmayanlar düşünsün…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları