03 Haziran 2022 - Cuma

ANAOKULU VE ÖĞRETMEN SORUNU

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
177 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

 

Siyasiler ve idareciler sorunlara bizim kadar kafa yormuş olsalar fazla sürmez. Kısa zamanda bütün sorunları çözerler. Lakin gelin görün ki sorun çözmek adına o kadar yavaş ve ilgisiz davranıyorlar ki, bu hızla sorun çözülmez. Aksine her yıl katlanarak sorunlar dağ gibi olur.

Öyle de oluyor işin özünde.

Bugün sizlere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bir açıklaması üzerinden ülkede yaşanan önemli gördüğüm bir soruna işaret etmek istiyorum.

Sayın Bakan Özer, her ay ülke genelinde 100 adet anaokulu açmayı hedeflediklerini açıklıyor. Katılıyorum, açabildikleri kadar çok açsınlar. İhtiyaç var. Bunda hiçbir sıkıntı yok.

Peki bu açılacak olan anaokullarında görev yapacak öğretmenleri nereden bulacaksınız? Hangi öğretmenlerle bu okullarda eğitim ve öğretim yapacaksınız?

Yeni döneme ait öğretmen atama takvimini belirleyip açıklamadınız. Kaç adet öğretmen alacağınızı bildirmediniz. Başvuruda bulunacak olan gençlerimiz bunu dört gözle bekliyorlar. Ücretli öğretmenler ile mi ana okullarda eğitim ve öğretimi gerçekleştireceksiniz?

Aklıma o kadar çok soru geliyor ki, sormayın gitsin. Milli Eğitim Bakanlığı’nı çok önemsiyorum. Ülkenin geleceğini şekillendiren önemli bir bakanlık. Dolayısıyla öğretmenlerin atamalarının yapılarak eğitim ve öğretimde sorunların yaşanmaması adına gayret göstermesi gerekiyor.

Atanamayan öğretmenler meselesinden ülkede herkesin haberi var. Yıllarca öğretmenlerin atanamaması nedeniyle işportacılık yaptıklarına dair haberler yapmaktan inanın utanır olduk. Böyle de bir durum var ortada.

Anaokulların çocuklarımızın yetişmesinde önemli yer tuttuğunu bildiğimiz için her ay açılacak olan 100 anaokulun binasını hazırlarsınız. İçini donatırsınız. Öğrenci de bulursunuz. Lakin öğretmen bulmak en zor olanıdır. Bu anlamda politikanın geliştirilmesi gerekir.

Bu konuya işaret ederek yetkilileri buradan çağrıda bulanmak istiyorum. Öğretmen sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

İnşallah yanıtını alabiliriz de kafamızdaki sorular böylelikle cevabını bulmuş olur…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları