03 Kasım 2023 - Cuma

OKUL GÜVENLİKLERİ TALEBİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
107 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Öğrenci velilerinin idarecilerden haklı bir talepleri var. Bu taleplerini daha önce bu sütunlardan dile getirdim. Lakin konuyla ilgilenmek durumunda olan idarecilerimizin yeterince bu konuya ilgi göstermediklerini maalesef diyorum görüyorum, yaşıyorum.

Eğer ilgi göstermiş olsalardı velilerden okul güvenliği konusunda talepler gelmezdi.

Özellikle varlıklı insanların yaşadığı bölgelerdeki okullarda özel güvenlikler okulda görev yapıyorlar. Bunda bir sıkıntı yok. Lakin ekonomik gücü yetersiz olan bölgelerdeki okulların özel güvenlikleri bulunmadığı için okullar maalesef güvenli değil.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, okulların dağılım saatlerinde belirli okullarda güvenliği sağlıyorlar. Lakin bu da yeterli değil.

Okul idarelerinin okul aile birliği yöntemiyle özel güvenlik tedarik ederek okullarda istihdam etmelerine güçleri de yok, ekonomik anlamda altından kalkacak halleri de yok.

Hal böyle olunca veliler okul çevresindeki istenmeyen davranışlara sahip kişilerin yüzünden tedirginlik yaşıyorlar. Şehrin yöneticilerinin acilen bu konuda yeterli tedbirleri almaları gerekiyor.

Öğrenci velilerinden sürekli yardım, bağış bekleyen okul idarelerinin öğrencilerin güvenliğini düşünecek kadar ekonomik anlamda güçleri olmayınca veliler de haliyle isyan ediyorlar. Okulların güvensizliğini bizlere kadar ulaştırarak yetkililere seslerini duyurmamızı istiyorlar.

Biz de Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine velilerin bu sıkıntılarını buradan dile getirip iletmiş olalım. Güvenlik her şeyden önemlidir. Çocuklarımız için güvenlik önlemlerinin alınmasının da gelecek nesiller adına önemli olduğunun bir kez daha altını çizelim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları