03 Aralık 2021 - Cuma

400 LİRAYA GÜCÜ YETMEYEN ZENGİNLER!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
239 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün gazetemizin haber merkezine Adana’nın konut ve arsa satışı branşında paraya para demeyen zenginlerinden bir kişinin basın açıklaması ulaştı. O basın açıklamasını görünce inanın sinirlerim altüstü oldu.

Arsa ve konut pazarlamacısı bu zengin vatandaşımızın nasıl zengin olduğunu oturup yazmaya kalksak sayfalar dolusu makale yazabiliriz. Ama hiç gerek yok. Çünkü bizim bildiklerimizi zaten Adanalılar da biliyor!...

Bu paraya para demeyen arkadaş aynı zamanda bir STK’da yönetici. Arada sırada bir çıkar açıklamalar yapar. Bir de onun kanatları altında eftiklenen bültenlerini yazan gazetecisi vardır. Onun aracılığıyla basın açıklamaları yaparak gazetelerin haber merkezlerine gönderirler.

Gazeteler bu basın açıklamalarını yazmakla, okuyuculara duyurmakla mükellef ya! Stüdyoda çekilmiş artistik fotoğrafları da bültenlerine eklemeyi unutmazlar.

Basına ihtiyaç duyduğunda hatırlayan bu vatandaş, yerel gazetelere abone olmaya gelindiğinde ‘bütçemiz yok’ diyerek yanıt veren kişidir. Net söylüyorum, bir tek yerel gazeteyi alıp okuyacak kadar da Adana’dan haberdar olmama adına kendisi lüzumsuz işlere atan kişidir.

Bir yerel gazetenin yıllık abone bedeli 400 lira. STK’sının ayda en az bir tane basın açıklamasını gönderen bu konut ve arsa pazarlamacısı vatandaş, bu 400 lirayı içki masasında bir kalemde ödeyen kişidir. Milletin sırtından yüzdelik kazancını koyarak para kazanan bu STK yöneticisi 400 liraya gücü yetmeyen zengindir!

Ama gelin görün ki bu vatandaş, okumadığı gazeteye basın açıklamasını gönderip yayınlanmasını istemesi de ‘pazarlamacılığının’ bir başka boyutudur! Sanırım buna yüzsüzlük diyorlar…

STK’ların yöneticilerinin yerel gazeteleri okuma gibi bir zorunlulukları yok elbette. Bu bir tercih meselesidir. Okumadıkları ve itibar etmedikleri o yerel gazetelere de açıklama gönderip şefaat beklemesi de ayıbın daniskasıdır.

Yüzsüzlük parayla mı?

Değil…

Vallahi yüzsüzlük parayla olsaydı bu 400 lirayı bulamayan zenginler ona da para vermekten kaçınırlardı!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları