08 Aralık 2023 - Cuma

YEREL SEÇİMLERDE CHP'NİN DEZAVANTAJLARI…

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
132 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Mart 2024’te yerel seçimler yapılacak. Belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliğine talip olan isimler bu yarışta kıyasıya yarış içine girecekler.

İl Genel Meclislerinin Büyükşehir sınırlarında kaldırılması ile il genel meclis üyeliğine aday olma serüveni şükürler olsun ortadan kalkınca biraz rahatladık!

Yerel seçimler öncesinde partilerin ittifak veya işbirliği içinde olup olmayacaklarının tartışılıp renklerinin belli olduğu şu günlerde Adana özelinde CHP’nin dezavantajlarından bahsetmek istiyorum izin verirseniz.

Adana’da CHP’nin en büyük dezavantajı İYİ Parti ve HEDEP ile işbirliği içinde olmamalarıdır. İYİ Parti’de süren kargaşanın sonucunda İYİ Parti tabanından CHP ne kadar oy alabilir? Orası bilinmez ama parti anlamında bir birliktelik olmadığı için bu CHP’ye sandıkta olumsuzluk olarak yansır.

Yine HEDEP’in yerel seçimlerde tek başına kendi adayları ile gidecek olmaları eğer Adana özelinde de gerçekleşir ise CHP’nin işi iki kez zorlaşır.

CHP’nin Adana’daki bir başka dezavantajı ise aday adayı sayısının oldukça fazla olmasından kaynaklanacak ileriki günlerde listelerde yer alamayan belediye meclis üyelerinin ve belediye başkan adaylarının ‘ben aday olamadım aday olanlar partiye oy toplanıp kazansınlar’ diyerek hareket edip küskünlüklerin başlamasıdır.

Bir başka dezavantajı belediye başkanlarının yönetim tarzlarından kaynaklanan küskünlüklerin sandığa yansımasıdır. İl başkanlığı, ilçe başkanlığı ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerine kimlerin gelmesi gerektiğine zamanında yani seçimlerde müdahil olup hatta delege seçimlerine müdahil olan belediye başkanlarının yüzünden oluşan o kırgınlığın sandıkta ‘intikam alma’ noktasında gerçekleşecek olmasıdır.

CHP’nin bir diğer dezavantajı ise bir önceki belediye başkanından duyulan memnuniyetsizlik nedeniyle MHP ve AK Parti tabanından CHP’ye gelen oyların bu kez gelmeyecek olmasıdır.

Bir de buna kalibresi yüksek olmayan isimleri listeye yazarsanız varın seyreyleyin çıkacak gümbürtüyü!

Peki, CHP ne yapmalıdır?

Zayiatı sıfıra indiremezler ama en aza indirmeleri gerekir. Listelerde sıkıntılı isimlere yer vermemeleri, kırgınlıkları ortadan kaldırma anlamında bir liste yapılmalıdır. Aday belirlerken İYİ Parti ile HEDEP’in tabanına hitap edecek olan isimlere de yer verilmelidir ki işbirliği yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan olumsuzluğu bir şekilde telafi etmek gerekir.

Bizim bu gördüklerimizi partinin genel merkezleri görmüyorlar mı?

Bence görmüyorlar…

Çünkü zafer sarhoşluğu yaşamaya başlamışlar bile…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları