07 Şubat 2024 - Çarşamba

HER İKİ CEPHEDE KAÇAN KAÇANA…

KAÇAN KAÇANA

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
57 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yerel seçimler öncesinde Adana siyasetini dikkatle takip ettiğinizde her iki siyasi cephede de siyasetçilerin partilerinden uzaklaşarak kaçtıkları, aday olan isimlere değil de başkaca partilere çalıştıklarını görürsünüz.

Dikkatle izleyin lütfen. Yazımda dile getireceğim noktaların Adana’da yaşanıp yaşanmadığına ondan sonra karar verin.

Cumhur İttifakı’nın adayı Fatih Kocaispir ilan edildi. Seyhan, Yüreğir adayları ise DEM ile CHP’nin çıkaracağı adaylar beklenilerek açıklanmadı.

Mevcut 5 ilçenin belediye başkanı yeniden aday yapılmayarak ‘elinize sağlık’ denildi. Bu 5 ilçenin MHP’li belediye başkanları da partilerinden uzaklaşarak başka adreslere gittiler. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay Yeniden Refah Partisi’nden, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan bağımsız olarak, Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe ise Anavatan Partisi’nden belediye başkan adayı olarak Cumhur İttifakı’na çalışmama kararı aldılar.

Diğer iki belediye başkanı olan Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, damadını aday yaptığı için Cumhur İttifakı’na çalışmak zorunda kaldı. Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik başka partiye gitmedi ama kendi cenahına da çalışmayarak kenara çekildi. Kozan’da AK Partililer ile MHP’liler arasında koordine eksikliği var.

MHP’nin üç ilçesinin parti binası kapatılıp bir adet ‘EKS’ oldu adeta!

Böyle bir ortamda seçime gidilecek!

Fatih Kocaispir’in aday olmamasını isteyenlerin de ayak sürümelerini unutmayalım.

Gelelim CHP cenahına…

Zeydan Karalar ile ilçe belediye başkanlarının arası 180 derece açık! Zeydan Bey, Soner Çetin’i istemiyor. Akif Akay’ı ise istemiyor ama elinden bir şey gelmez ise suskun kalacak durumda.

Zeydan Karalar, ilçe ve il başkanlığı seçimi ile belediye meclis üyeliği seçimleri için direk müdahil oldu ve belirleyici noktaya geldi. Bundan duyulan rahatsızlıklar var. Alt kimlik meselesi yüzünden şuranın adayı Arap, buranın adayı Kürt olmasın gibi saçma sapan ifadelerle birbirlerine girmiş durumdalar CHP’liler!

Böyle bir ortamda seçimlere girecek Adana siyasileri…

İki tarafta da kartları karanlar bana göre yanlış karıyorlar.

Bunun faturasını iki tarafta görecek. 31 Mart tarihi yaklaştıkça bu ayrışmaları daha fazla göreceğiz. Bir durum tespiti yapmak istedim.

Bakalım benim bu düşünceme katılacak mısınız?

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları