25 Şubat 2024 - Pazar

ADANA'DA DEM PARTİ-CHP ANLAŞMASININ KOŞULLARI

ÖCAN ALADAĞĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
163 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin içine düştüğü halleri yaşayarak görüyorsunuz. Kimin eli, kimin cebinde misali…

Bir partiden istifa edip başka partiye katılanlar, adaylıktan çekilenler, aday yapılmayanlar, partiler arası transferler derken sapla saman birbirine karıştı.

DEM Parti, Adana’da CHP ile anlaştı…

Bu anlaşmanın koşulları da netleşmeye başladı. Yüreğir’de CHP aday çıkarmayıp DEM Parti’den ismi aday yaptı. Buna karşılık DEM Parti, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı dahil diğer ilçelerde de aday çıkarmayacak.

Yüreğir’de DEM Parti belediye meclis üyesi listesini yapacak.

Seyhan’da 9 belediye meclis üyeliği DEM Parti’ye verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarmayan DEM Parti’ye genel sekreter yardımcılığı, daire başkanlığı verilecek. Yine ilçelerde belediye başkan yardımcılığı DEM Parti’ye verilecek.

Yani sizin anlayacağınız bu işten kazançlı çıkan DEM Parti oldu. CHP ise tıpkı İYİ Parti ile yaptığı ittifak gibi çırak çıkacak gibi gözüküyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a DEM Parti ile yapılan anlaşma hanesine artı olarak yazılır mı? Bana göre yazılmaz. Bu işten Karalar zararlı çıkar. Yarın diğer partiler Karalar’ın DEM Parti ile anlaşması üzerinden politika üretecek ve o bu konu da seçmen üzerinde olumsuz etki yaparak Zeydan Karalar’a oy vermeye meyilli olan kesimin Karalar’a oy vermemesine neden olacak.

Seyhan ve Yüreğir’de yine durum aynı gibi gözüküyor.

Sözün özü, DEM Parti Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları gazetemizi ziyaret ettiği dönemde partilisinin CHP ile seçim ittifakı yapmasından duyulan rahatsızlığı dile getirip ‘Bu dönem öyle olmayacak’ demişti.

Bunları söylerken de yapılan pazarlığın kamuoyunun önünde yapılacağını söylemişti.

Gelinen noktada pazarlıklar kamuoyunun önünde yapılmadı. Ancak ortada bir pazarlık söz konusu…

Bu pazarlıkta kazanan DEM Parti oldu. Kaybeden ise CHP…

Seçim sonuçlarında bunu daha net görerek anlayacağız. Tüm partilere hayırlı olsun diyelim bu pazarlık…

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları