09 Nisan 2024 - Salı

YENİ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA ÖNERİMİZ OLSUN

yeni belediye başkanları

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
21 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Nisan ayında Adana’ya baharlar geldi. Portakal çiçeklerinin kokuları arasında sandığa giderek yerel yöneticilerimiz seçtik. İlk defa belediye başkanı seçilen başkanlarımıza halisane duygularımla küçük bir önerim olacak.

Kabul ederler ya da etmezler. Ben önermiş olayım. Gerisi çiçeği burnundaki belediye başkanlarımıza kalmış bir olay.

Kendilerinden önceki belediye başkanlarının çalıştıkları ekiple elbette yeni seçilen başkanlarımız çalışmayacaklar. Bu Allah’ın emri…

Yeni ekip kuracaklar ve kendi yönetim anlayışları doğrultusunda ilçelerine hizmet etmeye gayret sarf edecekler. Belediye bünyesinde görev yapan memur ve işçilere yaklaşım konusunda başkanların kendilerinin ketum bir tavır içinde olacaklarına asla ihtimal vermiyorum.

Bu ihtimali vermezken, ekibinin de tıpkı belediye başkanlarımızın ketum davranmadıklarını görüp bu şekilde hareket etmesi gerekiyor. Daha başkanlar mazbatalarını almadan seçim döneminde başkanlarla birlikte çalışan bazı isimlerin çalışanlar üzerinde uygulamaya çalıştıkları ‘ketum’ davranışların varlığından haberdar olduğum için bu uyarıda bulunmak istedim.

Önceki dönemden işe alınan ve tamamen evlerine ekmek götürmekten başkaca bir amaçları olmayan, politize olmamış garibanlar üzerinde mobbing uygulamaya sayın belediye başkanlarının asla izin vermemeleri gerekiyor.

Başkanları değişen bazı belediyelerde bu tür yanlışa düşerek ilk günden tavır içinde olmaya çalışanların varlığından haberdar olan yeni seçilen belediye başkanlarının en yakınındaki birinci isimlerin belediyeyi dolaşarak ‘Dışardan gelen tazyiklere karşı boyun eğmeyin. Bizim adımıza kimse konuşamaz. Sizleri rahatsız edenler olursa bizlere bildirin’ diyerek belediyeyi dolaştıklarını öğrendim.

Demek ki böyle tazyik uygulamaya çalışanlar çıkmış ortaya.

Bu tiplerin tavırları belediye başkanlarına direk olarak zarar getirir. Çünkü bilinen başkandır. Buna izin vermemek gerekir diyerek uyarmış olayım.

Yeni belediye başkanlarımıza bir başka uyarımda mali tablonun ortaya konulması, kendilerinden önceki dönemlere ait iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde inceleyerek ve gereğini de yaparak hareket etmeleridir.

Çünkü CUMHUR olarak seçmen bunu isteyerek oyunu vermiştir.

Seçim kaybeden belediye başkanlarımız hiç ama hiç üzülmesinler. Öyle ya da böyle ilçelerine hizmet ettiler. Sorumluluklarını yerine getirdiler. Halkın daha iyi belediye başkanlığı yapacağına inandığı isimlere oy vererek bu isimlere koltuğu teslim etmeleri demokrasinin bir kuralıdır. Vicdanen rahatsanız gerisi lafıgüzaftır.

Bayram tatili sonrasında Adana’daki gelişmeleri yakından izlemek dileğiyle diyelim ve tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine yeni görevleri hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları