20 Kasım 2023 - Pazartesi

İYİ PARTİ 'İYİ' GİTMİYOR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
116 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Evet, İYİ Parti ‘Adana’da iyi gitmiyor’…

Müteakip defalar partide yaşanan olumsuzlukları gerek parti yöneticilerine söylemek yöntemiyle gerekse de gazetedeki yazılarımda konuyu dile getirip ‘toparlanmanız gerekir’ uyarısında bulundum.

Lakin görünen odur ki, hiç ama hiç düzelme yok İYİ Parti Adana teşkilatında.

Seyhan İYİ Parti ilçe başkanı il yönetiminin bastırması sonucu genel merkez tarafından görevden alındı. Boş bulunan İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanlığı görevine İsmail Pehlivan getirildi.

Getirildi diyorum. Atama yazısı gene merkez tarafından yazılarak ataması yapıldığı için getirildi diyorum.

İsmail Pehlivan’ın ilçe başkanı olarak atamasının yapılması İl Başkanı Birol Büyüköztürk’ü sanırım rahatsız etmiş. Büyüköztürk, şiddetle karşı çıkıp ‘kendi istediği bir başka ismin atamasının yapılmasını’ isteyerek acil olarak il yönetimini toplayıp ‘eğer İsmail Pehlivan atanırsa istifa ederim’ restini çekmiş.

Genel merkez ile görüşerek ‘İsmail Pehlivan atanırsa istifa ederim’ diyerek restini de genel merkeze iletmeyi ihmal etmemiş Sayın Büyüköztürk…

Hatırlayacak olursanız İYİ Parti’de Göktürk Boyvadaoğlu il başkanı iken görevden alınmış yerine bir isim ataması yapılmıştı. O tarihte de Boyvadaoğlu, üstün meziyetlerini kullanarak görevden alınma yazısını öteleyerek başarılı olmuştu.

Demek ki İYİ Parti’nin genel merkezinin geri adım atma özelliği var ki, Birol Büyüköztürk’de Seyhan İlçe Başkanlığına atanan İsmail Pehlivan’a karşı çıkıp diretmiş.

Netice itibariyle İsmail Pehlivan’ın atama yazısı Ankara’da genel merkezde bekletiliyor.

Yani demem odur ki bu kadar restleşme bir parti içinde olmaz, olamaz. Olur ise de bu parti ‘İYİ GİTMİYOR’ diyerek yorumlara maruz kalır.

Genel merkezin de artık dizginlerinin kaçtığını böylelikle tescil etmiş olduk…

xxx

ÇİĞDEM AKÇA KONUYU ÖZETLEMİŞ ASLINDA

İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı atamasına dair gelişmeleri sosyal medya üzerinden paylaşınca Çiğdem Hanım  bu konudaki görüşlerini dile  getirip ikazlarını da yapmayı ihmal etmedi.

Kurucu il yönetim kurulu üyeliği, kadın politikalarından  sorumlu il başkan yardımcılığı görevi ile il başkan aday adayı olan Akça, genel merkezin Birol Büyüköztük’ü desteklemesi sonucu il başkan adaylığından çekilen isimdi.

Akça, görüşlerini şu cümleler ile dile getirdi. “İYİ Parti Merkez sağı yeniden hayata geçirmek maksadıyla doğmuş bir parti iken, özellikle Adana da sadece MHP den kopan insanların değerli sayıldığı ve bir göreve seçilebildiği bir parti durumuna getirilmiştir. Biliyorsunuz ben DYP de siyasete başlayan adı DP olduktan sonra da kopmayan 2000- 2012 yılları arasında il yöneticiliği ve milletvekilliği adaylığı olan bir insanım.

Maalesef Adana da kuruluştan itibaren dışarda tutulan DYP ve ANAP tabanının İYİ Partiye gelebilmesi için uğraştık, ama başarılı olamadık. Çünkü ciddi anlamda istemeyen bir kesim var. Bunun yanında da kuruluştan bu yana aynı ekipleşmenin içinde olanlar makbul insan gerisi bizden değil anlayışı hakim. Bu anlayış yıkılmadıkça İYİ Parti özellikle Adana da büyüyemez. İsmail Pehlivan arkadaşımız genç ve dinamik, birlikte milletvekili aday adayı olduk. Bu görevin altından başarıyla kalkar. İlçe başkanı olmaması için hiçbir sebep yok. İl başkanımız umarım istifa etmez ve İsmail Pehlivan arkadaşımızı kucaklar. İl başkanları tüm teşkilatı kucaklaması gereken kişilerdir. Bu görev alımı Adana Seyhan İYİ Parti için yeni bir başlangıç ile umut verici bir gelişme olacaktır”

Aklın yolu bir…

Bize tespitleri yaparak bir kenara çekilip izlemek düşer. Biz de onu yapacağız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları