08 Ekim 2021 - Cuma

KEŞKE BAŞKA MARKETLEREDE UĞRASAYDI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
191 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Temel ihtiyaç malzemelerine yapılan fahiş artışların ülke genelinde sorun olduğu şu günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından açılan bir markete uğramış. Bu marketteki fiyatların fahiş olmadığını belirterek insanlara çağrıda bulunmuş.

Bu haberi okuyup televizyonlardan izleyince ilk kurduğum cümle, “Sayın Cumhurbaşkanı keşke başka marketlere de uğrayıp oradaki insanlar ile görüşseydi. Fiyat farkını orada bir görüp değerlendirseydi” oldu.

Elbette bu cümlenin içindeki saklı olan isteğin gerçekleşme imkanı olsaydı. Biliyorum ki gerçekleşme imkanı yok. Biz yine de gönlümüzden geçeni söylemiş olalım.

Memlekette market fiyatlarının sıkı denetlenmediğini, raf fiyatı ile kasa fiyatlarının birbirlerini tutmadığını öteden beridir söyleyip geliyorum. Benim gibi bu konuda dertli olanların da her geçen gün sayılarının arttığından haberdarım.

Marketlerdeki bu fahiş fiyat artışının önüne geçilmek istenilir ise anında geçilir. Bence bu konuda Anadolu tabiri ile ‘YAVAN’ davranılıyor. Devletin eli ve kolu uzundur. İster ise istediğini anında ‘BIÇAK’ gibi kesip atar.

Sayısı beşi geçmediği ifade edilen market zincirlerinin yöneticilerini bir masaya çağırıp ‘Aklınızı başınıza alın’ demek bu kadar zor mu?

Örneğin Adana’ya bakalım. Marketler denetleniyor mu? Denetim her konuda ciddi anlamda yapılıyor mu?

Hiçbir şekilde denetime rastlamadım. Maalesef diyorum bu konuda denetim yapılıyor desem yalan olur. Belki belirli dönemlerde zorunlu olarak denetim yapılmıştır. Onu da görmek mümkün değil. Bir gazeteci olarak bugüne kadar belirli gün ve haftalardaki denetimlerin basına yansıtıldığı kadarıyla denetimin yapıldığını biliyorum bu kentteki marketlerin.

Tedarikçiler, aracılar, komisyoncular…

Aracılar işi götürüyor yani sizin anlayacağınız.

Bir de son dönemlerde gramajını düşürerek yapılan gizli zamlar çıktı ortaya…

İstenilir ise her yerden bir şekilde götürülüyor!

Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanının Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışveriş yapmamızı istemesi doğal. Doğal olmayan her yerde bu kooperatifler yok. Açıldı, açılacak derken geçen zamanda yine insanlar soyulacak!

Herkesin evine yakın ilçede sayısız kooperatif zinciri yok ama her adım başı market zinciri var!

Sizin anlayacağınız bu çözümlerde işe yaramayacağa benziyor. Yine biz tüketiciler soyulmaya devam edeceğiz.

Bir yıl önceki 39 lira olan 5 lt yemek yağı bugün 4,5 litresi 75 lira…

Varın hesabını siz yapın…

Bu insanları da bu kadar inek yerine koyup lütfen sağmasınlar! Buna da yetkililer izin vermesin. Biz yazıyoruz, biz okuyoruz misali. Belki insafa gelenler olur da bu soruna bir çare bulurlar. Yoksa insanlar Hükümete ateş püskürüyor ateş!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları