16 Aralık 2023 - Cumartesi

SEÇMEN 'MUHATAP' ALINIR OLDU!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
69 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Mart ayı yaklaştıkça siyasetçilerin davranışları da değişmeye başladı. Randevu vermeyen, telefonlara bakmayan siyasetçiler şimdileri mahalleleri dolaşıp  ‘çat kapı’ yaparak seçmenin halini hatırını sormaya başladılar.

Aralarında bu tür eylemi başkanlık döneminde sürekli olarak yapanlar hariç olmak üzere ‘yapmacık’ bu eylemleri ile sırıtan siyasetçileri görünce inanın üzülüyorum.

Siyasetin bu gibi kişilerin eline düştüğünü de görünce üzüntüm bir kez daha artıyor. Dikkat ediyor musunuz bilemem mantar gibi ‘aday adayı’ enflasyonu doğrultusunda isimleri ortaya çıktığını görünce de ‘siyasetin kalitesi de düştü’ diyerek yorum yapıyorum.

İnanın bana, büyük çoğunluğu teşkil edecek nitelikte aday adayı olan isimlerin aday oldukları yerle ilgili bir tek projeleri olmayan isimler var bu kentte!

‘Hele bir aday olayım, devamı sonrasında gelir’ diyebilen aday adaylarından bahsediyorum.

Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Akay’ın bir teklifi vardı biz gazetecilere yaptığı açıklamada. Sayın Akay, siyasetin üniversite bazında 4 yıllık bir okulunun olmasını, burada siyasete atılmayı düşünenlerin okuyarak gerek milletvekilliği gerekse de yerel seçimlerde boşa düşmemeleri adına her türlü bilgi ve birikimleri almalarını, sınavla sınıf geçmelerini, okutulacak olan ders müfredatının da içeriğinin doldurularak uygulamaya konulmasını önermişti.

Elbette Sayın Akay’ın önerisini dikkate almadılar. Ancak o teklif o kadar güzel ve yerinde bir teklifti ki, ben kendisine tamamen katıldığımı belirtip bazı konularda da önerilerim olmuştu.

Sayın Akay’ın projesi hayata geçmiş olsa, bugün aday adayı olduklarını söyleyen ‘azıklarında bir şey olmayanlar’ ile karşı karşıya kalmayız!

Netice itibariyle ‘siyaset’ bu kişilerle, bu tür donanımsız kişilerle yapılıyor maalesef.

Donanımlı olanları da ‘bu kişi yarın ne yer ne de yedirir’ diyerek değerlendirip saf dışı bırakıyor mevcut siyasi yapı…

Seçmene gelince, seçmende inanın bana rüzgâra göre yön alıyorlar. Akıntıya kapılıp ‘vasıfsızlığa’ ayak uydurup ‘yaşa var ol’ diyerek elleri kabarıncaya kadar alkış tutuyor!

Adaylar belli olunca inanın isimler üzerinde geniş bir değerlendirme yaparak konuya yaklaşacağım. Sanırsam çok malzeme çıkacak bana…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları