11 Nisan 2022 - Pazartesi

AK PARTİ VE GRUPLAŞMALAR!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
157 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İktidar partisi olarak AK Parti’nin içinde bulunduğu durumu tahlil etmek için AK Parti’nin Adana’da yerelde izlediği siyasete bakmak gerekiyor. İyi takip etmek gerekiyor.
Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, AK Parti’nin siyasi gelişmelerini yakından takip edebildiğim için az ya da çok bu konuyu tahlil edebilecek yeteneği de kendimde görebiliyor.
“AK Parti Adana’da gruplaşma yaşıyor” diyerek yazıma giriş yapmak istiyorum. AK Parti’nin kurmayları hemen itiraz etmesinler. Biraz sabır buyurur iseler bu gruplaşmayı görebildiğim kadarıyla ortaya koymaya çalışacağım.
Şuan itibariyle AK Parti’nin içinde siyaset yapanlar 4 gruba ayrılmış durumdalar. Birinci grupta Ömer Çelik’e yakın isimler, ikinci grupta Jülide Sarıeroğlu’na yakın isimler, üçüncü grupta Fikret Yeni’ye ait gruplar ve son olarak da yeni oluşan bir grup var ki bu da Tarım Bakanı olan Eski Adana Milletvekili Vahit Kirişçi’ye yakın olan kişilerin oluşturduğu gruplar…
Ben inanıyorum ki Ömer Çelik, Jülide Sarıeroğlu, Fikret Yeni ve Vahit Kirişçi’nin hiç birisi böyle bir grubun oluşmasına izin vermezler. İstemezler. Bu parti kurmaylarının haberleri olsa böyle gruplaşmadan derhal önlem alırlar.
Ancak bu gruplaşma resmen kamuoyunun önünde hissediliyor. Buradan bakınca bunu görebiliyoruz.
Meclis üyeleri ile görüşüyorum. Meclis üyeleri belediye başkanlarından rahatsızlar. Belediye başkanları millet vekillerden kendilerine yakın olan isimleri yanlarına çekerek ayrı bir oluşum içine girmişler.
Belediye meclis üyeleri, ilçe başkanlarının ve teşkilatların üst düzey yöneticilerinin kendilerine siyaset açısından önlerini açacak davranış içinde olmadıklarından rahatsızlar.
Partinin yönetim kurulu üyelerinin içerisinde başkanların belirli isimlerle hareket etmelerinden kaynaklı ‘bizim çoğu olup bitenlerden, alınan kararlardan haberimiz olmuyor’ serzenişleri ortalıkta dolaşırken gruplaşmanın olmadığını söylemek ne kadar doğru olur?
Bugün yazıma bir giriş yapmış olayım. İnanın AK Parti içinde ciddi anlamda sıkıntı var. Bu sıkıntıyı görmek lazım diye düşünüyorum. Büyük emekler sarf ederek Adana’da partiyi dinamik hale getirmeye çalışan parti üst düzey yöneticilerinin, kurmaylarının, akil insanlarının emeklerini de bu gibi kişisel duruş ve tavırlarıyla eritenlerin de olduğunu göz ardı edemeyiz.
Anlatmaya çalıştığım asıl konu bu işte. Acilen radikal kararların alınması gerekir diye düşündüğüm onlarca hadiseyi duyuyor, görüyoruz. Ayrıntılarını oturup tartışabiliriz. Cumhur İttifakı’nın ilçe belediyelerinde yaşadıkları sıkıntıyı eğer bugün çözmez iseniz yarın daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırsınız.
En basit örneği Yüreğir ve Seyhan Belediyelerinde yaşanan olaylardır. Belediye meclis üyelerinin seçimlerde ortaya koyduğu tavırdan bahsediyorum.
Burada bir soluklanıp ayrıntıları yarına bırakalım. Yarın inşallah bu konuları daha ayrıntılı bir şekilde dile getireceğiz. Görüşmek dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları