02 Aralık 2023 - Cumartesi

SİYASETTE ESKİLERDEN YENİLERE FIRSAT KALMIYOR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
120 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Partilerin yerel yönetimler için göreve talip olan siyasetçilere tanıdıkları ‘başvuru’ sürelerinde aday adayı olan isimleri dikkatle takip etmeye çalışıyorum. Gördüğüm odur ki, eski siyasetçilerden yenilere bir türlü fırsat gelmiyor!

Bu yöntem doğru mu?

Tartışılır…

Kişisel görüşümü soracak olursanız belirli bir dönem siyaset yapan ve daha sonra performansı nedeniyle bir kez daha aynı görev verilmeyip aday yapılmayan ‘ESKİ’ siyasetçilerin yeniden ortaya çıkarak ‘ben de görev istiyorum’ demelerini inanın anlamış değilim.

Siyasette ağızlarını açtıklarında ‘genç nesillere’ imkân tanımak gerektiğini her ortamda söyleyen siyasette karar verenlerin, eski tamlaması ile isimlerinin önüne yazdıranlara karşı bu kadar toleransın tanınmaması gerekir diye düşünüyorum.

Parti ayırımı yapmaksızın tüm partilere şöyle bir bakın. Aday adayı olan isimleri irdeleyin.

Eski milletvekili, eski belediye başkanı, eski belediye meclis üyesi, eski il genel meclis üyesi, eski milletvekili adayı diye isimlerinin başında ibareler bulunanlardan geçilmez oldular.

Yaş itibariyle bu ‘eski’ ibarelerini isimlerinin başına ekletenlerin en genci 50 yaş üzeri…

Demem odur ki, bir kenara çekilip artık gençlere ağabeylik yapmaları gerekir.

Lakin siyaset bir kez içlerine işleyince kopamıyorlar!

Koltuk merakı mı diyelim, mutluluğu mu diyelim bilemem ama bildiğim bir şey var ki, bu tür kişilere prim yaptıranlar asıl suçlu olanlardır…

Kimsenin hürriyetine tahdit getiremeyiz ama biraz da insanların nerede duracaklarını bilmeleri gerekmez mi?

Siz ne düşünüyorsunuz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları