25 Şubat 2024 - Pazar

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDE TORUN RAHATSIZLIĞI

ÖZCAN ALADAĞĞĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
186 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Namı değer ‘TOKİ Torun’ Yeniden Refah Partisi’ni resmen karıştırdı. Adana eski Milletvekili Abdullah Torun’dan bahsediyorum.

Ankara’da ne güzel işini, düzenini kurmuş ve para kazanıyordu. Ne işi vardı bilmiyorum ama birileri ikna etmiş olacak ki, Adana’da dönüp Yüreğir’den belediye başkan aday adayı oldu.

Evini Ankara’ya taşımışsın. İşin gücün iyi maşallah…

Ne işin var siyasete geri dönmede! Rahatını bozmuşsun Sayın Torun. O eski günlerdeki sağlığında yerinde değil gördüğüm kadarıyla. Allah afiyetler versin.

Ben senin yerinde olsaydım işime gücüme bakar, siyaseti de dışarıdan izlerdim.

Elbette siyasete dönme kararı kendi kararı Sayın Abdullah Torun’un.

Yüreğir’de Yeniden Refah Partisi seçim kazanır mı? Asla mümkün değil. Bunu da peşinen söylemiş olayım…

Yüreğir Refah Partisi’nin başkan adayı Atilla Baruğ, genel başkanın istemi üzerinden adaylıktan çekildi. Talimat Ankara’dan yani Erbakan’dan gelince ‘çekilmek zorunda kaldı’ aslında…

Atilla Baruğ, Torun’un adaylığı için ‘eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı’ cümleleri kurdu. Yani Torun’un eskidiğini ve prim yapmayacağını açık ve net olarak ifade ediyordu partideki tüm görevlerinden ayrıldığını belirten basın açıklamasında…

Ve başkaca cümlelerde kullandı bu arkadaşımız. Bakın neler söyledi. “Sayın Abdullah Torun Beyin ve ekibinin bu süreçte sergilediği tavırların, Milli Görüş geleneği ve teşkilat adabına aykırı olduğunu müşahede ettik. Ayrıca Sayın Torun'un tutarsız eylem ve söylemleri, her gördüğüne yapamayacağı sözler vermesi bizleri rahatsız etmiştir. Gönüllü dava erlerinin kalpleri kırılmış ve olaya tamamen hesabı bakmaları istenmiştir. Eskiye rağbet olsa, bitpazarına nur yağardı”

Bu açıklamalardan şunu anlıyoruz. Sayın Torun bazı huylarını bırakmamış. AK Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu vakit de aynı sorunlar yaşanmıştı partide.

Seyhan Belediye Başkanlığı’nda bir toplantı yaparak ilçe belediye başkan adaylarının kimler olması gerektiği yönünde görüşler beyan edilirken herkesin seçim ekonomisine ne kadar katkı koyması gerektiğini belirten ifadeler kullanınca AK Parti’nin içinde düzen bozulmuş, yüksek ses tonundan ifadelerle tepkiler olmuştu.

AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan Bey olunca bu ayyuka çıkan ifadeler kısa zamanda sukuta ermişti.

Hoş olmamış bu ifadelere maruz kalmak Sayın Torun açısından…

Fatih Erbakan ile Selahattin Baysal’ın  bu süreçle ilgili izleyecekleri yol haritalarını da hep birlikte takip etmek bize düşsün diyelim…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları