28 Aralık 2021 - Salı

ENERJİ-SA'YA ŞAMBAYAT TOKİ SAKİNLERİ TEPKİLİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
198 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Önceki gün Şambayat TOKİ’de ikamet eden Adanalı yurttaşlarımızdan bir telefon aldım. 902 konutun bulunduğu TOKİ’de, son günlerde hemen hemen her gün elektriklerin kesildiğini belirterek ‘Sesimizi duyurun’ ricasını alınca elbette kayıtsız kalamazdım.

Kışın çetin koşulları altında elektriksiz kalmanın ne demek olduğunu ancak yaşayanlar bilir. Isınma sıkıntısı, evlerinde hastası olanların çektiği sıkıntıyı sanırım Enerji-Sa tahmin edebiliyordur.

Enerji-Sa’nın elektrik kesintilerine bir gerekçeleri vardır elbette. Ancak gerekçeleri ne olursa olsun hemen hemen her gün elektrik kesintisinin çözümünü bulamamak da hiç şık değil.

Yatırımların yapılarak ihtiyaç duyulan tüm sıkıntıların çözümlenmesi gerekir. Çünkü yurttaşın en doğal hakkı olan elektrik kullanma hakkını kesintiler ile sekteye uğratmak hiç hoş değil. Bu anlamda Enerji-Sa, belirli dönemlerde açıklama yaparak özellikle Adana’ya yaptıkları yatırımları kalem kalem açıklıyorlar.

Demek ki bu yatırımlar yeterli olmuyor. Şambayat sakinlerinin tepkisini daha fazla çekmemek adına Enerji-Sa yetkililerinin acilen harekete geçmeleri gerekiyor. Kamuoyuna da bu anlamda sıkıntıların neden kaynaklandığını, ne yapacaklarına dair yol haritalarını açıklamaları, buradaki yurttaşları rahatlatmaları gerekiyor.

Buradan Enerji-Sa yetkililerine çağrıda bulunalım. Şambayat’taki elektrik kesintilerini acilen giderin lütfen.

Xx

KOZAN’A YENİ ADLİYE BİNASI SÖZÜ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adana’da parti teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Bu değerlendirmeler arasında bir de bilgi verdi. Kozan’a yeni adliye binasının yapılacağını söyledi.

1950 yılında yapılan Kozan eski Hükümet Konağı’nın binasında hizmet vermeye devam eden Kozan Adliyesi, konum itibariyle ve yerin küçüklüğü nedeniyle yeterince hizmeti veremiyor. Yeni Hükümet Konağı’na taşınan idari binalardan kalan eski binada hizmet vermenin zorluğunu nihayet görebildiler!

Ocak 2022’de Yeni Adliye Binasının ihalesi yapılacak. En kısa zaman olarak da 1 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. 1 yıl içinde binanın yapımı pek mümkün gözükmese de işe başlanılmış olması dahi bir kazançtır. Varsın 2 yılda bitirilsin.

Hiç önemli değil. Kozan’a Yeni Adliye Binası kazandırılsın…

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bu açıklaması Kozanlıları sevindirdi. İnşallah kısa zamanda ilçe yeni adliye binasına kavuşur.

Emeği geçenlere şimdiden teşekkür edelim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları