22 Ocak 2024 - Pazartesi

ŞİMDİ 'SAMİMİYET TESTİ' ZAMANI

ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
128 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün Resmi Gazetede yayınlanan 2024 yılı yatırım programlarına ait duyuruyu inceleme fırsatı buldum.

Hükümet tarafından 2024 yılı yatırım programına alınan kentimizi ilgilendiren hizmet ağı ile ilgili geniş bir inceleme yaparak kente ait hizmet ağında neler olduğunu öğrenmiş oldum.

Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin 2.etabının yatırım programına alınmış olmasına şahsım olarak sevinip mutlu oldum. Yatırım programına alınmakla iş bitmiyor elbette.

Önemli olan projede kazma vurulması, dış kredinin temin edilmesi, zamanında tamamlanarak hizmete girmesidir.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde meydanlara çıkacak olan tüm siyasiler, Hafif Raylı Sistem Projesini kendilerinin bakış açısından yorumlayarak bu projesi kendi açılarından değerlendirecekler.

Örneğin Adana Büyükşehir Belediyesi ve CHP cenahı, 2.etap projesini ‘çok uğraşıp alt yapısını hazırlayarak yatırım programına aldırttık’ diyerek övünecek. Ve arkasından Hükümete seslenip ‘himmet edin’ çağrısında bulunacak.

Cumhur İttifakının cenahı ise ‘Belediyeleri bizlere verin ki bu tür projeleri kısa zamanda bitirip Hükümet desteği ile sizlerin hizmetine sunalım’ çağrısında bulunacaklar.

Böyle bir atmosferde seçimlere gireceğiz.

Seçmen olarak siyasetçileri ‘samimiyet testinden’ geçirip verdikleri vaatlere göre değerlendirerek bir karar vereceğiz.

Genel Sekreter Ergül Halisçelik’in Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin yatırım programına alınmasına kadar süren süreçte büyük gayretleri oldu. Bu gayretleri sayesinde bugün bu noktaya gelinip yatırım programına alındı ilgili proje.

Kendisine de bir Adanalı olarak teşekkür ediyorum.

Ümit ederim ki, Aytaç Durak döneminde olduğu gibi Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’ni yıllarca bekleyip içimizde saplıcan olmaz… Avan projesi hikâyesi ile Adanalı zarar ettirilmez!

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları