22 Ekim 2021 - Cuma

BAŞARIRSA BÜYÜK BAŞARI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
188 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana’nın Ulaşım Master Planı’nın olmadığını öteden beridir söyleyip geliriz. Şehirde ulaşım sıkıntısının çözülemeyecek noktaya gelmesine neden olanların da hep yerel yöneticiler olduğunu okuyucularımla paylaşırım yıllardır.

Geçen hafta içinde Adana Yeni Şehir Stadyumu’na ulaşmada çekilen sıkıntıyı dile getirip yerel yöneticilerin ‘eskort eşliğinde’ yolları açılarak stada kolay ulaştıklarının bilgisinin ışığında kıllarının kıpırdamadığını belirterek eleştirilerde de bulunmuştum.

Yıllardır hep yaptığımız gibi…

Ve Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Ana Planı Çalıştayı gerçekleştirdi.

Hoş, bu çalıştaya basın kuruluşları davet edilmedi. Son dönemde özellikle Zeydan Karalar döneminde basının bu tür etkinliklerde yerini almasını istemez gibi bir tutum var ortada. Basın kuruluşlarını bülten gönderme geleneğine bürünen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu tavrını da Başkan Zeydan Karalar’ın gazetemize yaptığı bir ziyaret sırasında kendisinin yüzüne direk söylediğim için rahatım. Bir kez daha söylemiş olayım.

“Yapılan etkinliklerin bültenini göndererek basın kuruluşlarına haber yaptırmayı bu tür toplantıların içeriğini bilmede yeterli görmek doğru değil Sayın Zeydan Karalar.”

Gelelim Ulaşım Ana Planı Çalıştay’ına…

Herkes güç birliği etmiş. Bilim adamları, uzmanlar, odalar ve belediye…

Öncelikleri şehrin trafik sorununu çözmek için nasıl bir planlama yapılacağı olmuş. Olmuş diyorum biz onların yalancısıyız. Kimsenin ağzından dinlemedik, kimseyi de bunları anlatır iken görmedik.

Başkan Karalar, Adana Hafif Raylı Sistem’in ismini de değiştirdi! Adına METRO yaptı! Ne zaman METRO olduysa! Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabını gündeme getiren Başkan Karalar, hazırlanan projenin Ankara’da onay beklemesini de her fırsatta dile getirdiği üzere bir kez daha gündeme taşımış!

Alt ve üst geçit projelerinin varlığından söz ederek ‘elzem’ olan konulara değinmiş.

Adana trafiğini rahatlatmak adına neler yapılacağını kendilerine göre belirledikleri yol haritaları ile çözme gayretinde olan Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay hattı için kamuoyu araştırma yaptığının da bilgisini böylelikle yapılan bülten aracılığıyla öğrenmiş olduk!

Yeni Stadyuma ulaşımdaki sorunu bilen Karalar, sorunları en az zararla atlatmanın gayretinde olduklarını ifade ederek bisiklet yollarından bahsetmiş!

Şu bisiklet yollarını ‘varoşların bulunduğu mahallelere de yapacak mısınız?’ diye bir Allah’ın kulunun çıkıp soru sormadığını düşündüğüm bir ortamda yaptığı bisiklet yollarının bir yere kadar gelip orada tıkandığını da sanırım Sayın Başkan biliyordur…

Adana’nın gelecekteki 50 yılını planlamak çok doğru bir iş ve yöntem. Buna imza atması da beni sevindirdi Sayın Karalar’ın. Ümit ederim ki bu yapılan master planı sıkıntıları çözer, yeni sıkıntıları beraberinde getirmez. Toplantıya katılan paydaşlar ve dinleyiciler olan biteni görüp izlemekle mi kaldılar? Yoksa fikir sunarak projenin şekillenmesine, çalıştayın başarıya ulaşmasına katkı mı koydular?

Bakın onu bilmiyoruz. Çünkü basın kuruluşlarını bu şehrin paydaşı olarak görmeyen belediye bilir bu hakikati…

Yuvarlak masa çalıştayı ve değerlendirme sunumları ile çalıştay son bulmuş!

Hayırlı ve uğurlu olsun.

Sayın Karalar, şehrin ulaşım sorunlarını çözer ise büyük başarı. Yazımın başlığını da ‘Başarır ise büyük başarı’ diyerek bu nedenle koydum.

Kendisine bu yolda başarı dilerim. İnşallah olumlu sonuçlar doğuracak hizmetleri kent yurttaşının kullanımına sunacak duruma getirirler. İşleri zor, kolay değil. Bunu biliyorum.

Başlamak bitirmenin yarısıdır derler…

Kolay gelsin…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları