05 Mart 2024 - Salı

STK'LAR VE NE KOPARIRSAK KAR MİSALİ

STK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
35 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Hafta sonunda bir siyasinin seçim bürosunu ziyaret ederek çalışmalarına tanıklık ettim. Seçim bürosunda yerel seçimler öncesinde seçmen davranışını da bu vesile ile yakından gözlemlemiş oldum.

Seçim çalışmalarını sürdüren siyasi ile ekibi günün hazırlığı içinde hazırlanan programlarına yetişmeye çalışıyordu. Seçim bürosu dolup taşıyordu.

Bir yandan çaylar, kahveleri geliyor ve ‘veli nimet’ olan seçmen çayını ve kahvesini yudumluyordu. Adana’daki sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veren bazı STK’ların yöneticileri de seçim bürosunu ziyaret edenler arasında yerlerini almışlardı.

Takım elbiseli, kravatlı ve giyim kuşamı yerinde olan STK yöneticisi, ilçe belediye başkan adayına önce STK’sını tanıttı. Arkasından ‘oy deposu’ olduklarını izah etmeye başlayıp kendilerine destek verme vaadinde bulunmaya başladı.

Elbette belediye başkan adayı seçim döneminde kimseyi küstüremezdi. Sabırla bu STK yöneticisini dinledi ve arkasından STK yöneticisinin taleplerine kulak verdi.

STK yöneticisi, ‘Ramazan geldi. Benim şu kadar üyem var. Bunlara ramazan kolisi yardımında bulunacak mısınız?’ sorusunu yapıştırdı!

Belediye başkan adayı ise önce bir şaşırdı, arkasından kendilerinin ramazan kolisi dağıtmadıklarını ancak öyle bir imkan olursa yardımcı olacaklarını söyledi…

Arkasından istekler bitmedi. ‘Belediye başkanlığını kazanırsanız benim oğlum boş geziyor. Cezaevinde yattı çıktı. Onu topluma kazandırmak lazım. Ona iş verebilir misiniz?’ diyerek ikinci bir talep geldi başkan adayına.

Herkes birbirine baktı. STK yöneticisinin bu kadar dil dökmesinin arkasında yatan kerameti anlamış oldular…

Siyasetçilere Allah sabır versin. Herkes beklenti içinde. Kimi maddi, kimi ise manevi beklenti içinde…

Ne koparırsak kar misali!

Elbette belediye başkan adayı iş sözü vermedi. Çünkü seçimin sonuçlarını önceden kestirmek zordu. Kazandığı belediyeye herkesi işe alma sözü verse bunun önünü alamayacaktı!

‘Hele bir seçim kazanalım, sonrasında bakarız’ diyerek STK yöneticisini yolcu ettiler.

Bizim şehrin STK’larının içine düştüğü durum bir adet bu…

Adı STK, kendilerine iş ve maddi kazanç elde etmek adına her yola başvuran bu STK’ların durumunu artık varın siz hesap edin lütfen!

Bütün bu gelişmelere tanıklık edince bir kez daha STK’lar konusundaki düşüncelerim depreşti!

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları