27 Aralık 2021 - Pazartesi

BİR DÖNEM DAHA KREDİ VERİR MİSİNİZ?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
219 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yerel seçimlere 2 yıl kaldı şunun şurasında. Belediye başkanlarımız başkanlık etmenin hazzını yaşayarak görevlerine ‘devam’ edebilmek adına yeniden aday olmanın hazırlığına girdiler. Hatta bazıları ‘terfi’ ederek ilçe belediye başkanlığından Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine aday olmayı düşünerek hedef büyüttüler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Bey, ikinci dönem belediye başkanı olarak görevine devam etmek istiyor. Yani bir dönem daha belediye başkanı olmak istiyor. Bu yetkiyi halk verecek.

Seçmen karar verecek buna…

Büyükşehir Belediyesindeki çalışma temposu, projelerini hayata geçirme oranı, halk nazarındaki kabulü gibi kıstaslarıyla değerlendirilecek olursa, partisi tarafından ikinci kez aday yapılmasına kesin gözü ile bakabiliriz. Seçimi kazanıp ikinci kez koltuğa oturabilir mi? Bu biraz da karşısındaki rakiplerinin kim olacağına bağlı…

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay Bey, ikinci kez aday olur mu? Sorusuna yanıt vermem gerekir ise kanımca ‘olur’ benim düşüncem. Akif Beyi aday yaparlar mı? Yani partisi CHP, Seyhan’dan yeniden aday yapar mı? Zeydan Karalar Bey, Akif Akay Beyin yeniden aday olmasını istemez. Elinden imkân gelirse aday olmasına engel olur. Bunu net biliyorum.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılır mı? Zeydan Karalar olduğu sürece biraz zor… Çukurova’da başkanlık görevine devam eder mi? Partisi aday gösterdiği sürece Çukurova’da Sayın Çetin başkanlık görevini sürdürmeye devam eder. Seçilmesinde sıkıntı yok.

Yüreğir’de işler karışık. Başkan Fatih Kocaispir Bey, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyor. Partisi yapar mı? Şuan itibariyle göründüğü kadarıyla ‘parti içinde rakibi yok gibi…’

Lakin hiç belli olmaz. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MHP’li mi olur? AK Partili mi olur? Önce bunun netleşmesi lazım.

Sonra… Sonrasında Kocaispir açısından zor olan başkaca bir etken ise parti içindeki etkili ve yetkililerin Kocaispir’in adaylığına ne kadar sıcak baktıklarının matematiği ortaya çıkar. Diyelim ki bu matematikte artılar Kocaispir’in hanesine yazıldı. Ömer Çelik ile Jülide Sarıeroğlu’nun tavrı ne olur? Bu ayrı bir matematik. Hadi diyelim ki bütün bunlar Kocaispir’in lehinde gelişti. Cumhur İttifakı ortağı olan MHP, Kocaispir’e ne kadar destek verir? Verse dahi seçim kazanmaya yeterli olur mu?

Yani en zor adaylık serüveni Yüreğir’de… Bunun nedeni de Yüreğir’de Fatih Kocaispir’in çok az bir oy farkı ile seçim kazanmasıdır. CHP’nin adayının HDP ve PKK’ye yakın duruş sergilediğinin iddia olarak ortaya atılıp seçim döneminde dillendirilmesinden dolayı yerli konumunda olan seçmenin parti ayırt etmeden Kocaispir’e oy vermesi ile Sayın Kocaispir seçimi kazandı. Yani partili, partisiz tüm yerliler Kocaispir’e oy verdi.

Şimdi seçim olsa verirler mi? Orası tartışılır…

Ve Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ’ın yeniden yani üçüncü kez seçilmesi konusu…

Sayın Uludağ, görebildiğim kadarıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip. Ben öyle görüyor ve hissediyorum. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MHP’den olacak ise ki olma ihtimali de oldukça yüksek. Bu durumda Bilal Uludağ’ın aday yapılma şansı yüksek. Hatta Hüseyin Sözlü ile adaylık konusunda yarışa girse, vatandaşın tercihi kim olur diye sorulsa bana göre Uludağ’ın şansı daha fazla görünüyor.

Uludağ, Cumhur İttifakı’nın adayı yapılır ise AK Parti’nin oylarını da alabilir mi? Kanımca alır. İkinci dönem belediye başkanlığı görevinde Sayın Uludağ buna çok dikkat ederek belediye başkanlığı yapmaya çalışıyor. Uludağ, Sarıçam’da üçüncü kez aday yapılır mı? Yapılır ise seçimi kazanması kesin gibi. Onda hiç sıkıntı gözükmüyor.

Bütün bu yorumlar bugünün koşulları ve görünüşü ile ortaya çıkan benim değerlendirmelerimdir. Katılan olur, katılmayan olur. Orası ayrı bir konu…

Seçimlere 2 yıl var. Şartlar değişir, ortam açısından farklı bir sonuç ortaya çıkar. Adaylar ve yarış koşulları da ona göre dizayn edilir. Bunu da peşinen bir kenara not etmiş olalım.

Tüm başkanlara başarılar dileyelim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları